Night Shift en Energiebesparingsmodus tegelijk mogelijk in iOS 9.3.2

Door: Raymon Mens - 3 reacties

In de woensdagavond aan ontwikkelaars vrijgegeven tweede beta van iOS 9.3.2 heeft Apple een wens van een groot aantal gebruikers ingewilligd. In de nieuwe beta is het mogelijk om Night Shift en EnergieĀ­besparingsĀ­modus tegelijk aan te zetten.

In iOS 9.3.1 en eerder werd Night Shift, dat blauwtinten in het scherm afzwakt zodat het in het donker prettiger lezen is, automatisch uitgeschakeld wanneer de iPhone in energieĀ­besparende stand gezet werd.

Momenteel is iOS 9.3.2 beta 2 alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar donderdagĀ­avond volgt waarschijnlijk een publieke beta. Hoewel Apple altijd nog van gedachten kan veranderen, is het vrijwel zeker dat deĀ definitieve release van iOS 9.3.2 deze positieve verandering ook zal bevatten.
nighshift-energie-001
Waarom het voorheen niet mogelijk was om Night Shift energieĀ­besparingsĀ­modus tegelijk aan te zetten, is vooralsnog onduidelijk.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  LabombaNL

  Hoop dat de tijdschema-bug oom wordt opgelost. Nightshift gaat soms niet automatisch uit in de ochtend en werkt ook op andere momenten raar icm met energiebesparingsmodus. (iPhone 5s)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  De reden die tot nu toe genoemd werd is dat Night Shift extra energie kost.
  Omdat alles wat extra energie kost wordt uitgeschakeld bij Energiebesparing gaat Night Shift dus ook uit.

 • Profielfoto
  makasa

  Voor niet developers nu ook beschikbaar