Nieuwe Philips Hue-app nu beschikbaar

Volledig opnieuw ontworpen, de nieuwe Philips Hue-app is nu verkrijgbaar in de App Store. Philips heeft de app niet alleen een fris nieuw design gegevens, maar de bediening intuïtiever en eenvoudiger gemaakt aan de hand van feedback van gebruikers.

Het beginscherm van de app opnieuw ingedeeld, laat de verlichting van kamers nu in één oogopslag zien en biedt directe controle van het licht in huis of afzonderlijke ruimtes. Er zijn ook een aantal nieuwe functies.

Verdeling in kamers

Een fundamentele vernieuwing is de verdeling van huis in kamers. Het home-scherm geeft een overzicht van kamers waarin het licht direct aangepast kan worden. Tik je op een kamer, dan is het mogelijk om de individuele lampen te bedienen of een scene te kiezen.

Klik/tap voor groter.

Bye bye lamp-picker

Een andere welkome verbetering is het ontwerp van de kleurkiezer. Je hoeft niet langer bolletjes over een kleurpallet te slepen, maar stelt nu per lamp een kleur in met groot en duidelijk pallet aan kleuren.

Klik/tap voor groter.

Nieuw: Routines, widget, wekker

Philips levert met de nieuwe app ook een aantal extra functies zoals een wekker, automatisering door middel van routines en een nieuwe iOS-widget. De routine “ontwaken” werkt je ochtend voorzichtig uit een diepe slaap door het nabootsen van een zonsopgang. Aangenaam voor kinderen en nuttig voor ouders is een routine voor nachtelijk licht. Deze zorgt automatisch voor minimale verlichting in bijvoorbeeld in de gang, badkamer of kinderkamer. Om slaap te stimuleren wordt blauw licht zoveel mogelijk gemeden. Routines zijn verder vrij in te stellen.

Klik/tap voor groter

Tot slot is het mogelijk om zelf widgets voor het notificatiecentrum van iOS te maken. Je geeft een widget een icoon en koppelt deze aan een of meerdere kamers. Een widget kan een scene instellen of andere acties op lampen uitvoeren zoals in- of uitschakelen.

Scènes overzetten

In de nieuwe Hue-app zijn de scènes die je in de oude app hebt gemaakt niet meer terug te vinden, dat komt omdat ze niet compatibel zijn. Toch is er een mogelijkheid om scènes een-voor-een over te zetten. Doe dit als volgt:

  • Open de oude Hue-app (Gen 1)
  • Schakel de gewenste scene in
  • Open de nieuwe Hue-app
  • Kies de kamer waarvoor je deze scène wilt bewaren.
  • Ga naar het tabblad Lampen.
  • Kies het +-symbool om de scène op te slaan als een nieuwe scène.

(Bedankt voor de screenshots, Marijn)

Reageer op artikel:
Nieuwe Philips Hue-app nu beschikbaar
Sluiten