Nieuwe Philips Hue-app nu beschikbaar

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Volledig opnieuw ontworpen, de nieuwe Philips Hue-app is nu verkrijgbaar in de App Store. Philips heeft de app niet alleen een fris nieuw design gegevens, maar de bediening intuĂŻtiever en eenvoudiger gemaakt aan de hand van feedback van gebruikers.

Het beginscherm van de app opnieuw ingedeeld, laat de verlichting van kamers nu in Ă©Ă©n oogopslag zien en biedt directe controle van het licht in huis of afzonderlijke ruimtes. Er zijn ook een aantal nieuwe functies.

Verdeling in kamers

Een fundamentele vernieuwing is de verdeling van huis in kamers. Het home-scherm geeft een overzicht van kamers waarin het licht direct aangepast kan worden. Tik je op een kamer, dan is het mogelijk om de individuele lampen te bedienen of een scene te kiezen.

hue-001
Klik/tap voor groter.

Bye bye lamp-picker

Een andere welkome verbetering is het ontwerp van de kleurkiezer. Je hoeft niet langer bolletjes over een kleurpallet te slepen, maar stelt nu per lamp een kleur in met groot en duidelijk pallet aan kleuren.

hue-002
Klik/tap voor groter.

Nieuw: Routines, widget, wekker

Philips levert met de nieuwe app ook een aantal extra functies zoals een wekker, automatisering door middel van routines en een nieuwe iOS-widget. De routine “ontwaken” werkt je ochtend voorzichtig uit een diepe slaap door het nabootsen van een zonsopgang. Aangenaam voor kinderen en nuttig voor ouders is een routine voor nachtelijk licht. Deze zorgt automatisch voor minimale verlichting in bijvoorbeeld in de gang, badkamer of kinderkamer. Om slaap te stimuleren wordt blauw licht zoveel mogelijk gemeden. Routines zijn verder vrij in te stellen.

hue-003
Klik/tap voor groter

Tot slot is het mogelijk om zelf widgets voor het notificatiecentrum van iOS te maken. Je geeft een widget een icoon en koppelt deze aan een of meerdere kamers. Een widget kan een scene instellen of andere acties op lampen uitvoeren zoals in- of uitschakelen.

Scènes overzetten

In de nieuwe Hue-app zijn de scènes die je in de oude app hebt gemaakt niet meer terug te vinden, dat komt omdat ze niet compatibel zijn. Toch is er een mogelijkheid om scènes een-voor-een over te zetten. Doe dit als volgt:

 • Open de oude Hue-app (Gen 1)
 • Schakel de gewenste scene in
 • Open de nieuwe Hue-app
 • Kies de kamer waarvoor je deze scène wilt bewaren.
 • Ga naar het tabblad Lampen.
 • Kies het +-symbool om de scène op te slaan als een nieuwe scène.

hue-scene

(Bedankt voor de screenshots, Marijn)

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is zo lelijk al die Google/Android Material Design apps in de App Store.
  Persoonlijk verwijder ik elke app die dit design heeft op iOS omdat een beetje designer begrijpt dat dit niet hoort op iOS.
  .
  Als Apple niet heel snel met een serieus redesign van iOS komt gaat dit nog voor heel veel problemen zorgen. iOS verliest hierdoor z’n eigen unieke stijl. Je krijgt straks de native apps van Apple in iOS stijl. Dan een kleine groepje developers (fans) die nog apps bouwen in een poging het binnen de iOS richtlijnen te houden zodat je dit unieke iOS gevoel blijft houden. En daarna komt de grootste groep van developers die gewoon datgeen gebruikt dat het eenvoudigst werkt en dat is Material Design. Het is snel, effectief en de richtlijnen zijn extreem duidelijk, zelfs voor mensen die geen designers zijn is het eenvoudig te volgen wat je moet doen en welke elementen je moet/kunt gebruiken.
  .
  Over twee jaar heb je Android OS + iOS met Android stijl ( wannabe Android OS ). Apple loopt sowieso al op heel functionaliteit achter op Android, als hun huisstijl straks ook nog meer en meer gaat lijken op dat van Android dan zal het gesprek straks niet meer gaan over functionaliteit maar over uitstraling.

 • Profielfoto
  EvnL

  Wak gek, de nieuwe app heeft geen Apple Watch ondersteuning.

 • Profielfoto
  Gadget

  Inderdaad geen Apple Watch ondersteuning….
  Dat zal de reden zijn dat ze de Gen 1 versie in leven houden.
  Ik denk dat het nog werk in uitvoering is…

 • Profielfoto
  pinkie

  Niet voor iPad??? Ik krijg deze niet te zien op mijn iPad air 2!!!!

 • Profielfoto
  checkpointx

  wellicht wacht philips op wwdc om dan een nieuwe native apple watch app aan te kondigen

 • Profielfoto
  advocaat

  Zie ik iets over het hoofd of kun je gemaakte scenes niet meer wijzigen?? Ik kan alleen de naam wijzigen en niet de lampen

 • Profielfoto
  Gadget

  Dit lijkt meer op een publieke beta.
  Leuk begin en ziet er zeker beter uit, maar ik had meer verwacht.
  Geen iPad ondersteuning, nog geen Apple Watch ondersteuning.

 • Profielfoto
  pinkie

  Nope, niet voor mij, ik ga terug naar gen 1.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ziet er leuk uit maar hou de oude app, de iPad en Apple Watch ondersteuning is voor mij een pre.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Regel de lampen tegenwoordig met Home app. Dure app maar werkt tenminste zoals het hoort. Ook op de watch.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ben ik nu de enige die wĂ©l enthousiast is over de HUE gen 2 app? Sterker nog, ik heb iConnect al van mijn telefoon gehaald, omdat deze app alles in huis heeft wat ik wil. Tot zover tevreden en geen bug gevonden…

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Eens met hokkie, ik ben er ook echt superblij mee. Vooral de kamers zijn echt handig. Ik heb geen iPad of AppleWatch dus ik mis die features ook niet. Go Philips ?

 • Profielfoto
  Wilfred

  Overigens is de routine functionaliteit helemaal niet nieuw. In de vorige versie zit precies dezelfde functionaliteit onder ‘Wekkers & Timers’. En in de nieuwe app lijkt de timer functionaliteit verdwenen…

 • Profielfoto
  MCNONAMUS

  Dit lijkt meer op een publieke beta.
  Leuk begin en ziet er zeker beter uit, maar ik had meer verwacht.
  Geen iPad ondersteuning, nog geen Apple Watch ondersteuning.

  Bovendien niet mogelijk Timers aan te maken (lampen uit naar … minuten),
  Oude scenes kan je met een truck omzetten, maar niet vanzelf en de foto is verdwenen.

  Dat, terwijl als je in de Gen 2 timers aanmaakt, deze juist wél te zien zijn in Gen 1.
  Dus Gen 1 synct wel van Gen 2.

  Prutswerk, een mooi uiterlijk maakt het geen goede app.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ziet er goed uit alleen jammer dat ze de mogelijkheid om enkele lampen uit te schakelen bij het verlaten van je huis hebben veranderd naar een complete groep. Alleen al om die reden hou ik het voorlopig bij de oude App en ook omdat ze eerst ook met een iPad versie mogen komen.

 • Profielfoto
  Caszz

  Met je Apple watch kan je nog steeds aan Siri vragen om je licht aan te doen. Of activeer

 • Profielfoto
  Caszz

  Scène

 • Profielfoto
  tuuur

  Nog een minpuntje gevonden, zodra je deze app gebruikt dan werken sommige commando’s met siri niet meer.
  Bijvoorbeeld: “Zet energiebesparingsmodus aan” lukt niet meer

 • Profielfoto
  Caszz

  Toch wel erg onhandige app merk ik na een paar dagen. Zit weer op eerste gen.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik ook, deze heeft geen meerwaarde helemaal omdat de app bepaalde functies heeft verslechterd en er zijn conflicten met de standaard opdrachten van Siri

 • Profielfoto
  marjolijntju

  Ik vind dit een geweldige App !
  Als ik de wekker op de oude app instelde ging op een bepaalde tijd alle lampen aan en kon niet instellen om maar een lamp op een bepaalde tijd aan te laten springen (misschien deed ik iets fout ) met deze nieuwe App is dat super makkelijk in te stellen;-)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  zit nog steeds op philips hue gen 1 app, die houdt zich tenminste wel aan Apple’s HIG*

  En die doet het gelukkig nog prima, maar kom op Philips, Material Design op iOS is een NOT-DONE!

  *Human interface Guidlines