Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2016

Nieuwe, gratis cursus Swift van Stanford

Met WWDC in aantocht is nu het moment om je te verdiepen in Apple’s eigen programmeer­taal Swift. De prestigieuze Stanford-universiteit helpt daarbij met een nieuwe, gratis cursus voor aspirant Swift-ontwikkelaars die beschikbaar is via iTunes University.

De cursus Developing iOS 9 Apps with Swift wordt dit semester aan studenten van de universiteit gegeven en compleet met slides op Apple’s onderwijs-portal “iTunes U” aangeboden.

De cursus begint bij de basis van iOS en gaat specifiek op Swift in. Ervaring met objectgeoriënteerd programmeren is vereist. De slides maken gebruik van Chalkboard (Apple’s variant op Comic Sans) maar het foute font doet niets af aan de kwaliteit van de cursus. Momenteel staat college 1 online en er volgt wekelijks een nieuwe les.

Stanford University biedt al jaren speciale cursussen voor iOS 6, 7, 8 en Objective-C aan. Het lesmateriaal is één van de meest uitgebreide gratis programma’s op het internet. Als je niets met programmeren hebt, is het bekijken van de iTunes U-pagina van Stanford toch de moeite waard. De universiteit heeft een grote collectie gratis cursussen van Communicatie en Media tot Religie en Spiritualiteit.

  • iTunes University-cursussen zijn het best met de iTunes U-app te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe, gratis cursus Swift van Stanford
Sluiten