Nieuw idee rekent af met autocorrect fails

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Vertrouw jij autocorrect? Dan heb je vast al eens een bericht gestuurd dat vlak voor verzending tegen je wil in verbeterd aangepast werd. Ach, de autocorrect fails zijn inmiddels zo gewoon dat er websites zijn die niets anders doen dan ze archiveren.

Apple heeft wel een idee dat af kan rekenen met onbedoelde autocorrect-acties. Woorden die automatisch worden gecorrigeerd, worden ook anders gemarkeerd. Zo weet de ontvanger van een bericht dat autocorrect aan het werk is geweest.

Daarnaast wordt een nieuwe interface omschreven die verschillende suggesties toont in plaats van een woord direct door één alternatief te vervangen. Als het dan toch fout gaat, kan via een speciale knop een verduidelijking worden verzonden die luidt “Ik stuurde x maar bedoelde y“.

autocorrect-idee-001
Klik/tap voor groter.

Apple heeft op 31 juli 2015 een patent op het idee gekregen en technisch lijkt het niet al te moeilijk te implementeren. Berichten-apps zullen dit wel moeten ondersteunen, maar Apple kan het zelf in iMessage integeren. Of het ook geïmplementeerd worden weten we nog niet, misschien in iOS 10?
(Via: AppleInsider)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Prachtig, we gaan de dijken niet verbeteren maar iedereen gewoon zwemles geven.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik typ gewoon alles zelf, en heb autocorrect uit staan.

  @Shmoo: ????

 • Profielfoto
  TBITW

  Autocorrect ftw! Swiftkey heeft rock-solid auto correct welke, voor mij, in meer dan 99% van de gevallen het goede woord pakt!

 • Profielfoto
  strigoi

  Eens met Shmoo. Is dit een late 1 april grap? Dit is toch geen serieuze oplossing? Fix auto-correct, stop geen energie in zo’n kul oplossing. Het wachten is op auto-correct fail fails.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het probleem hiermee is niet dat autocorrect wel eens in de fout gaat en een verkeerd woord plaatst waar je achteraf om kunt lachen. Het probleem is dat wij autocorrect niet zijn gaan gebruiken om fouten voor ons op te lossen maar wij zijn het gaan gebruiken uit het feit dat ons toetsenbord faalt.
  .
  Apple heeft vanaf het begin af aan gewoon een kut toetsenbord in iOS gebouwd. De knopjes zijn te klein, staan te dicht op elkaar omdat er te weinig plaats is en je vingers te dik of groot zijn dus als je een K, L, O, I of J wilt hebben is de kans aanwezig dat je een toets ernaast indrukt omdat je vinger ( duim in dit geval ) niet goed bij de juiste knop komt en je duim ook nog eens groter is dan de rest van je vingers.
  Wij hebben al die jaren vanuit ons fan gevoel gezegd. Dat is wennen, je moet gewoon wennen aan dit nieuwe toetsenbord. In het begin draaide we onze iPhone nog naar landscape view om zo iets meer ruimte te krijgen en meer spacing tussen de knoppen. In landscape view heb je een beetje het toetsenbord dat ook op een Nokia communicator zat.
  Later zijn we nog luier geworden en nu gaat alles om snelheid. Je tikt alleen worde + spatie en dan maakt autocorrect daar worden van. Dit is maar een heel klein voorbeeld maar er zijn woordjes waar je dit nog veel beter bij kunt toepassen en waar je gewoon maar 2 of 3 letters nodig hebt en dan vult iOS de overige 4 letters in.
  .
  Kortom, dit gaat nog leuk worden wanneer iemand straks een berichtje krijgt waar autocorrect-verberingen op zichtbaar zijn. Je gaat bijna denken dat de persoon aan de andere kant helemaal niet kan typen omdat ze gewoon onderschatten hoeveel woorden er aangepast worden door autocorect deze dagen.
  .
  Dit gaat het dus echt niet worden. Zoals Siri ook nooit voor ons spraak naar tekst kan gaan omzetten, simpele dingen als drie a vier woordjes, zoals; Siri, maak afspraak voor morgen om 5 uur. Dat is nog te doen omdat Siri bepaalde termen kan begrijpen maar hele zinnen en verhalen dat gaat nooit lukken.
  .
  Apple moet gewoon een iOS toetsenbord maken, of een bedrijf overnemen dat hierin niet faalt en dat wel fatsoenlijk werkt en past op je scherm. Ik heb wel respect voor Microsoft, zij zijn hier heel erg mee bezig en waarschijnlijk hebben zij het ook nog niet uitgevonden maar ze doen wel heel veel moeite voor dit soort dingen. Mogelijk een toetsenbord die je kunt vergroten en verkleinen op basis van het puntje van je vingers. Ik kan me namelijk voorstellen dat een meisje of jongen van 14 jaar veel makkelijker op iPhone SE kan typen dan een volwassen iemand met veel dikkere vingers. Ik heb er zo’n hekel aan, soms zit ik op mijn iPhone 5c en dan wil ik iets typen op het OMT forum en dan kom ik zo in de problemen dat ik gewoon denk FUCK YOU OMT — swipe terug en weg ermee. Ik doe niet eens de moeite om nog wat serieus te gaan typen. Zeker wanneer je tekstveld 3km breder is dan je telefoon en je continue horizontaal heen en weer moet navigeren om te lezen wat je nou werkelijk ingetikt hebt. Ooo en pas op dan je niet te veel swipe vanuit de zijkanten want dan ga je een pagina terug of vooruit en ben je alles dat je getypt hebt kwijt.
  .
  Nee, typen op iOS ik word er niet vrolijk van.

 • Profielfoto
  App69

  we gaan de dijken niet verbeteren maar iedereen gewoon zwemles geven.

  ???
  Doen ze in België al jaren. Put in het wegdek, bord bijzetten. ‘Pas op, hier ligt een put’

 • Profielfoto
  Niels

  Het zou makkelijker zijn om een systeem in te voeren waarbij je een verzonden bericht nog kan aanpassen en dat deze dan bij de ontvanger ook ‘overschreven’ wordt. Dan heb je helemaal geen rare markeringen etc nodig.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  we gaan de dijken niet verbeteren maar iedereen gewoon zwemles geven.

  ???
  Doen ze in België al jaren. Put in het wegdek, bord bijzetten. ‘Pas op, hier ligt een put’

  Ik als Belg kan je daar zeker geen ongelijk ingeven. Holland is het toppunt van perfectie:-)

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Leuke oplossing, denk ik.
  Maar ik zeg al jaren dat het veeel simpeler kan. Als de autocorrect een suggestie geeft en jij drukt op spatie, verandert hij het in de suggestie. Als je het niet wilt, moet je op het kruisje drukken.
  Waarom wordt dat niet omgedraaid? Wanneer je op spatie drukt, krijg je het woord dat jij typt en wil jij de suggestie die autocorrect geeft, dan moet je daarop klikken.

  Ze nemen het woord smart in smartphone soms te zwaar op. Mensen kunnen (en willen, denk ik) liever zelf nadenken en de touwtjes in handen hebben.

  Deze nieuwe functie is weer veel te lang over nagedacht. En waar blijft de voorspellende woorden in het Nederlands Apple? Daar zie ik veel meer potentie in.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Weet je eindelijk zeker dat iemand echt “fuck you” bedoelde:-P

 • Profielfoto
  Maikelw

  Je krijgt nu al een blauw kartelrandje te zien als je zelf wat typt wanneer het wordt verbeterd, dit is dus eigenlijk gewoon het doorsturen van dat streepje naar de ontvanger, handig maar niet baanbrekend.

 • Profielfoto
  EGrafland

  @Mac Daddy: als je zelf iets moet doen om zo’n correctie, kunnen “ze” strikt genomen niet meer zeggen dat het auto(matisch) is.
  Begrijp me echter goed, ik ben helemaal vóór je wijziging. Dan moeten ze het maar smartcorrect noemen. :smile: