Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2016

Nieuw idee rekent af met autocorrect fails

Vertrouw jij autocorrect? Dan heb je vast al eens een bericht gestuurd dat vlak voor verzending tegen je wil in verbeterd aangepast werd. Ach, de autocorrect fails zijn inmiddels zo gewoon dat er websites zijn die niets anders doen dan ze archiveren.

Apple heeft wel een idee dat af kan rekenen met onbedoelde autocorrect-acties. Woorden die automatisch worden gecorrigeerd, worden ook anders gemarkeerd. Zo weet de ontvanger van een bericht dat autocorrect aan het werk is geweest.

Daarnaast wordt een nieuwe interface omschreven die verschillende suggesties toont in plaats van een woord direct door één alternatief te vervangen. Als het dan toch fout gaat, kan via een speciale knop een verduidelijking worden verzonden die luidt “Ik stuurde x maar bedoelde y“.

Klik/tap voor groter.

Apple heeft op 31 juli 2015 een patent op het idee gekregen en technisch lijkt het niet al te moeilijk te implementeren. Berichten-apps zullen dit wel moeten ondersteunen, maar Apple kan het zelf in iMessage integeren. Of het ook geïmplementeerd worden weten we nog niet, misschien in iOS 10?
(Via: AppleInsider)

Reageer op artikel:
Nieuw idee rekent af met autocorrect fails
Sluiten