Netflix overweegt functie voor offline kijken

Door: Raymon Mens - 5 reacties

De kwartaalcijfers van Netflix lieten niet de groei zien die analisten hadden gehoopt, maar daar hebt jij niets aan. Jij wil gewoon House of Cards op je iPad opslaan om tijdens een (vlieg)reis zonder data te kijken. Dat kan nu niet, maar er komt mogelijk verandering in.

Netflix-CEO Reed Hastings zei tijdens de presentatie van de kwartaal­cijfers dat de streaming­dienst het offline beschikbaar maken van content overweegt. Hastings kon niets beloven, maar zet de deur op een kier.

Offline kijken? Ja

De CEO lichtte na een vraag van een journalist van Re/Code toe: “We hebben ons nu vooral op streaming gefocust, maar nu Netflix ook beschikbaar is in gebieden waar snel internet nog niet zo wijdverspreid is, moeten we er zeker aan denken.” YouTube en Amazon bieden betalende gebruikers al langer de optie om video offline op te slaan en later te kijken.

Het offline kunnen opslaan van video maakt de onderhandelingen met contentmakers moeilijker, al hoeft het met de grote hoeveelheid Netflix Originals die in eigen beheer worden gemaakt niet echt een probleem te zijn.

netflix-mobile-16x9
Content offline opslaan en onderweg kijken, goed voor je databundel.

Virtual Reality? Nee

Hastings zei verder dat Netflix geen plannen met Virtual Reality heeft. De CEO vindt VR nog niet relevant: “We denken dat VR nog echt iets voor de gaming-markt is. Dat heeft voornamelijk met de prijs van de apparatuur te maken. […] We zien geen directe toepassing voor ons in de komende jaren. Een serie met een VR-headset op kijken wordt volgens mij niet erg populair.” (Via: Re/Code)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ik wacht alleszins wel op een offline functie. Ik ben chauffeur en zou dat ideaal vinden voor tijdens mijn pauzes

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ideaal wanneer je bijvoorbeeld kinder series tijdelijk offline zou kunnen opslaan. Brengt wat meer rust wanneer je naar het zuiden van Europa rijdt ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Onbeperkt data is het antwoord. Het kost ook tijd om series en films te downloaden naar je device. Dus je bent eerst een uur of twee aan het downloaden ergens waar je WiFi hebt om later die content ergens zonder WiFi te kunnen bekijken.
  .
  Geen idee hoe dat gaat werken maar wat is het verschil dan tussen naar die Piratensite gaan en daar de boel offline halen, je bent dan ook specifiek op zoek naar iets. Het leuke van Netflix is juist dat je gewoon tussen de content kunt zoeken en dan op dat moment beslissen wat je wilt gaan kijken.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Aan onbeperkt data heb je niets als geen of slechte verbinding hebt

 • Profielfoto
  MichaelB

  @Shmoo

  Dus dan de optie van offline downloaden maar niet aanbieden?;-)
  Zoals met alles: je hoeft er geen gebruik van te maken…

  Onbeperkt data zou NOG mooier zijn, maar dat traject zal nog wel even lopen.

  Voor mij, beter gezegd de kinderen, zou dit dan wel een mooie oplossing zijn.
  Complete serie NinjaGo op de Ipad en op weg naar Oostenrijk:)