Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflix overweegt functie voor offline kijken

De kwartaalcijfers van Netflix lieten niet de groei zien die analisten hadden gehoopt, maar daar hebt jij niets aan. Jij wil gewoon House of Cards op je iPad opslaan om tijdens een (vlieg)reis zonder data te kijken. Dat kan nu niet, maar er komt mogelijk verandering in.

Netflix-CEO Reed Hastings zei tijdens de presentatie van de kwartaal­cijfers dat de streaming­dienst het offline beschikbaar maken van content overweegt. Hastings kon niets beloven, maar zet de deur op een kier.

Offline kijken? Ja

De CEO lichtte na een vraag van een journalist van Re/Code toe: “We hebben ons nu vooral op streaming gefocust, maar nu Netflix ook beschikbaar is in gebieden waar snel internet nog niet zo wijdverspreid is, moeten we er zeker aan denken.” YouTube en Amazon bieden betalende gebruikers al langer de optie om video offline op te slaan en later te kijken.

Het offline kunnen opslaan van video maakt de onderhandelingen met contentmakers moeilijker, al hoeft het met de grote hoeveelheid Netflix Originals die in eigen beheer worden gemaakt niet echt een probleem te zijn.

Content offline opslaan en onderweg kijken, goed voor je databundel.

Virtual Reality? Nee

Hastings zei verder dat Netflix geen plannen met Virtual Reality heeft. De CEO vindt VR nog niet relevant: “We denken dat VR nog echt iets voor de gaming-markt is. Dat heeft voornamelijk met de prijs van de apparatuur te maken. […] We zien geen directe toepassing voor ons in de komende jaren. Een serie met een VR-headset op kijken wordt volgens mij niet erg populair.” (Via: Re/Code)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix overweegt functie voor offline kijken
Sluiten