Deze zomer mobiel betalen aan de pomp

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Hoewel we in Nederland nog geen Apple Pay hebben, wordt het toch op steeds meer plaatsen mogelijk om mobiel te betalen. MyOrder, een app die zich richt op mobiel bestellen en betalen, begint deze zomer nog met mobiel tanken.

De app werkt samen met tankstation Tamoil om in de zomer bij 220 tankstations mobiel betalen mogelijk te maken. Aan het eind van het jaar moet er met meer ketens samengewerkt worden voor landelijke dekking.

Hoe het werkt

Met MyOrder betaal je vooraf. Bij het tankstation geef je in de app aan bij welke pomp je staan, vervolgens selecteer je het gewenste tankbedrag en rekent af via de MyOrder-wallet, PayPal, Creditcard of iDeal binnen bankieren-app van je eigen bank. Zodra de betaling gedaan is, kun je direct beginnen met tanken. De app houdt automatisch bij waar, wanneer en hoeveel je hebt getankt.
myorder-pomp-001

Europese primeur

Tamoil en MyOrder hebben met mobile betalen aan de pomp een Europese primeur. In de VS biedt Exxon Mobil binnen een eigen app al een soortgelijke dienst aan. MyOrder is echter niet exclusief voor tankstations, maar biedt een heel scala aan diensten die mobiel besteld en afgerekend kunnen worden. Van broodjeszaak tot parkeerplaats.

In het persbericht spreekt Peter Etman, CEO van Tamoil Nederland over “Klanten persoonlijk belonen voor hun trouwe gedrag door middel van korting of mobiele spaarpunten.” Dat is een kleine stap naar een coupon voor korting op een broodje of koffie bij de tankstation-shop. (Via: RTL Z)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Maar je mag je telefoon toch helemaal niet gebruiken om te communiceren bij een tankstation? Er staat altijd zo’n sticker die aangeeft dat je niet mag bellen, nam aan dat dataverkeer dan ook wel niet zo mogen?

 • Profielfoto
  StephanNL

  Erg leuk en vooral snel! Alleen ga ik met mijn Megane RS niet bij Tamoil staan. Te hopen dat de grote jongens dit ook aanbieden.

 • Profielfoto
  rctgamer3

  Veel makkelijker als alle tankstations gewoon contactdoos betalen aan zouden bieden…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij gaat het bij tanken toch om bij welk pompstation je 0,08543 cent goedkoper uit bent en toch niet om hoe je daar moet of kunt betalen?
  Plus, tegen de tijd dat dit allemaal is ingevoerd tanken we gewoon onze Tesla thuis in het stopcontact.

 • Profielfoto
  TeeJay

  Dom systeem, ik weet toch niet voor hoeveel ik ga tanken? Dat ding moet gewoon vol!

 • Profielfoto
  the-eclipse

  @TeeJay dan zal misschien net als bij het parkeren het resterende bedrag terug gestort worden..

 • Profielfoto
  TeeJay

  Meh, ik zie geen voordelen..

 • Profielfoto
  martijnsch

  Ik zie inderdaad meer in contactloos betalen (Dus NFC, Apple Pay, ING mobiel betalen, etc).

 • Profielfoto
  Richard D.

  Niks geen Europese primeur. In het VK kun je bij Shell met Paypal betalen. QR scannen, bevestigen en tanken maar!

  Tamoil…..

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik vind het al niet handig als ik een keer in belgië van tevoren moet afrekenen, ik weet toch niet hoeveel erin gaat tot hij vol is?! Wat een nonsens. Laat ze maar eens opschieten met dat ApplePay, daar zie ik wel brood in!

 • Profielfoto
  puccini

  Ik vind het al niet handig als ik een keer in belgië van tevoren moet afrekenen, ik weet toch niet hoeveel erin gaat tot hij vol is?! Wat een nonsens. Laat ze maar eens opschieten met dat ApplePay, daar zie ik wel brood in!

  ApplePay is je reinste onzin !

 • Profielfoto
  ArMac

  @puccini: leg eens uit ??…

 • Profielfoto
  AdvanDongen

  Pinnen aan de pomp, dat is ook handig!