Meezingen met Apple Music is eitje dankzij Musixmatch

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Sinds iOS 9.3 hebben externe apps toegang tot de mediabibliotheek van Apple Music. Naast Shazam -dat gevonden nummer direct in Apple Music opslaat- is Musixmatch een van de eerste apps die de koppeling met Apple’s streaming­dienst gebruikt.

Musixmatch noemt zichzelf de grootste songteksten-database ter wereld en de iOS-app van de dienst toont nu real-time songteksten bij nummers van Apple Music. De app hoeft er niet eens voor open te staan.

Songteksten widget

Meezingen met een nummer dat je via de Muziek-app hebt gestart kan door de Musixmatch-app te openen. Deze communiceert met Apple Music en tovert direct de songtekst op het scherm. Een andere mogelijkheid is om de lyrics in een widget in het notificatie­scherm te plaatsen. Deze loopt vervolgens altijd synchroon met de muziek-app en toont de songtekst.

musix001
Klik/tap voor groter.

Deze functie is ook beschikbaar voor Spotify en daarnaast biedt Musicmatch nog een aantal leuke extra’s. Zo kan de app muziek die via een ander apparaat wordt afgespeeld herkennen en de songteksten synchroon op het scherm tonen. Voor meezing-feestjes is er ook ondersteuning voor het streamen van lyrics naar de Apple TV en Chromecast.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  meezing-feestjes

  ??

  Volgens mij ben ik te hetero om te begrijpen waarom dit een feestje zou moeten zijn/

 • Profielfoto
  polansky

  Niet heel veel unieks aan – leuk dat het nu ook bij Apple Music kan, maar Spotify heeft al behoorlijk lang ondersteuning via musixmatch.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  te hetero

  :lol:

 • Profielfoto
  Loid

  Van de Carmina Burana is wel een transscriptie aanwezig maar dikwijls stuitte ik een ‘niet aanwezig schermpje’ -MM heeft ruim 600000 hits- en op de vraag of ik het voor hen wilde opschrijven. Jammer.