Microsoft Translator werkt nu ook offline

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Bij vertalen denk je misschien vooral aan Google Translate, maar ook Microsoft heeft een prima vertaal-app die onlangs een handige update heeft gehad. Microsoft Translator biedt nu de mogelijkheid om te vertalen zonder netwerkverbinding.

Dat kan erg nuttig zijn om mogelijke roamingkosten in het buitenland te vermijden. Om de offline vertaling activeren, moet je vooraf taalpakketten downloaden. Microsoft biedt er veertig, waaronder Nederlands.

Tenzij anders aangegeven, zal de applicatie wachten op een Wi-Fi-netwerk om een taalpakket te downloaden. Een ​​verstandige bescherming tegen onverwacht datagebruik bij de meer dan 200MB grote downloads.

translator-001
Klik/tap voor groter.

Offline vertalen is niet de enige nieuwe functie in versie 2.13 Translator. De app werkt ook op de Apple Watch, biedt een Safari-extensie om websites direct te vertalen en kan ook teksten op foto’s live vertalen. De spraakfunctie is het enige dat onder doet voor Google Translate, wij kregen geen enkele zin fatsoenlijk gedicteerd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    LabombaNL

    Mooie app, maar ik vind hem niet goed vertalen. In het Spaans in ieder geval dan.