Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2016

Microsoft lanceert IFTTT-concurrent Flow

Microsoft heeft een dienst die lijkt op IFTTT (If This Then That) gelanceerd. IFTTT wordt de lijm van het internet genoemd en automatiseert acties bij internetdiensten op basis van criteria. Bijvoorbeeld: “maak de Hue-lampen blauw als ik een @mention op Twitter heb.”

Microsoft Flow is net als IFTTT gratis, maar lijkt zich vooral op zakelijk gebruik en onderwijs te richten. De dienst werkt met onder andere Dropbox, Twitter, Facebook, GitHub, Salesforce, SQL Server en natuurlijk Office.

Net als bij IFTTT zijn er een aantal template (‘recepten’) waar je mee kunt beginnen. Bijvoorbeeld: “Sla alle tweets met mijn mention in een CSV-bestand in Dropbox op” of “Post een bericht in Slack wanneer iemand een issue in GitHub aanmaakt” of “Kopieer nieuwe MailChimp-leden naar SharePoint”.

Flow vereist een Microsoft-account en is verder gratis. De dienst ondersteunt momenteel 35 webservices, maar dat worden er geleidelijk meer. Als je acties aan Instagram, webcams, thermostaten, koelkasten, Gmail en vele andere diensten wil koppelen is IFTTT nog de beste keuze. Toch zal het de hete adem van Microsoft zeker gaan voelen.

Enkele van de vele templates in Microsoft Flow.
Reageer op artikel:
Microsoft lanceert IFTTT-concurrent Flow
Sluiten