Hub: nieuw productief iOS-toetsenbord van Microsoft

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Niets is zo productief als een toetsenbord. Microsoft weet dit, maar meent dat een virtueel iOS-toetsenbord nog productiever kan zijn. Met het nieuwe gratis Hub Keyboard probeert het bedrijf uit Redmond dat te bewijzen. Voornamelijk voor Office 365-abonnees.

Het idee achter dit project uit de Microsoft garage, het ideeën-lab van Redmond, is voorkomen dat je voortdurend van de ene naar een andere applicatie moet switchen om informatie op te zoeken.

Alles met Office 365

De nieuwigheid is een klein icoontje in de linkerbovenhoek, dat direct vanaf het toetsenbord toegang geeft tot diverse toepassingen zoals recente documenten, contactpersonen een zoekmachine om bestanden te zoeken in Microsoft Onedrive en SharePoint.

Om het meeste uit dit toetsenbord te halen, die je wel over een Office 365-account te beschikken. De meeste functies zijn daar rechtstreeks aan gelinkt. Als je als ios-gebruiker in de Microsoft Cloud werkt, kan het Hub Keyboard een interessante tool zijn om je mobiele workflow te verbeteren.

De applicatie is verkrijgbaar in de Nederlandse App Store, maar biedt slechts woordsuggesties in het Engels en is niet vertaald.

https://youtu.be/6ozUd7rEx-s

Overigens is er nog een iOS-toetsenbord van Microsoft in de maak, namelijk Wordflow. Dit richt zich op bediening met één hand.

Reacties

0 reacties