Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 april 2016

MacPhun: 30 gratis filters voor Foto’s-app

Met Filters for Photo’s stelt Macphun een pakket met 30 extra filters voor Foto’s-app van OS X gratis beschikbaar. Macphun is maker van gerenommeerde beeld­bewerkings­programma’s voor de Mac en ondersteunde als een van de eerste de OS X Foto’s-app.

Filters for Photo’s werkt niet alleen via de Foto’s-app, maar ook standalone. Om alle 30 artistieke, vintage en andere filters te krijgen, is aanmelden voor een nieuwsbrief verplicht, anders is het aantal beperkt tot 15.

Filters in Foto’s-app activeren

Na het downloaden van de app is het handig om deze naar de progamma’s-map te kopiëren. Vervolgens dienen de filters nog als extensie in de Foto’s-app van OS X geactiveerd te worden. Doe dit door een foto te openen, vervolgens voor Bewerk rechtsboven te kiezen en de filters daarna via Extensies en Meer… te activeren.

Vervolgens zijn de filters -die variëren van ‘Alien Skin’ tot ‘Old TV’- via het menu Meer… in de bewerk-weergave op te roepen. Je krijgt binnen de Foto’s-app meten een preview en kunst de intensiteit van een filter regelen. Via de knop Mask is het mogelijk om slechts een deel van de foto te voorzien van het filter. Oh, en die nieuwsbrief bevat uiteraard een keurig linkje om je weer af te melden zonder de 15 filters te verliezen.

Reageer op artikel:
MacPhun: 30 gratis filters voor Foto’s-app
Sluiten