MacPhun: 30 gratis filters voor Foto’s-app

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Met Filters for Photo’s stelt Macphun een pakket met 30 extra filters voor Foto’s-app van OS X gratis beschikbaar. Macphun is maker van gerenommeerde beeld­bewerkings­programma’s voor de Mac en ondersteunde als een van de eerste de OS X Foto’s-app.

Filters for Photo’s werkt niet alleen via de Foto’s-app, maar ook standalone. Om alle 30 artistieke, vintage en andere filters te krijgen, is aanmelden voor een nieuwsbrief verplicht, anders is het aantal beperkt tot 15.

Filters in Foto’s-app activeren

Na het downloaden van de app is het handig om deze naar de progamma’s-map te kopiëren. Vervolgens dienen de filters nog als extensie in de Foto’s-app van OS X geactiveerd te worden. Doe dit door een foto te openen, vervolgens voor Bewerk rechtsboven te kiezen en de filters daarna via Extensies en Meer… te activeren.
fotosfilters
Vervolgens zijn de filters -die variëren van ‘Alien Skin’ tot ‘Old TV’- via het menu Meer… in de bewerk-weergave op te roepen. Je krijgt binnen de Foto’s-app meten een preview en kunst de intensiteit van een filter regelen. Via de knop Mask is het mogelijk om slechts een deel van de foto te voorzien van het filter. Oh, en die nieuwsbrief bevat uiteraard een keurig linkje om je weer af te melden zonder de 15 filters te verliezen.
Schermafbeelding 2016-04-28 om 12.31.13

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Had je geen andere voorbeeldfoto kunnen nemen? OMT is nou ook weer geen Dumpert.

 • Profielfoto
  Oortjes

  En deze filters werken ook in Aftershot Pro 2.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Oef! De gekozen foto plus filter is wel heel ongelukkig gekozen, hoop ik dan, want anders is het gewoon smakeloos

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Sjonge, wat een zure reacties.

 • Profielfoto
  Needler

  HEIL RAYMON!!