Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 april 2016

Mac-versie Skype for Business als beta uit

Mac-gebruikers die in een Windows-netwerk Skype voor communicatie willen gebruiken, zitten niet langer meer vast aan het antieke Lync 2011 voor Mac. Microsoft heeft dinsdag de eerste preview van Skype for Business voor OS X El Capitan vrijgegeven.

De definitieve Mac-versie van Skype for Business wordt in de herfst verwacht. ICT-beheerders en gebruikers kunnen zich alvast aanmelden voor de eerste beta die focust op videovergaderen (meetings).

Testen naast Lync

De beta kan Lync Messenger nog niet vervangen omdat nog veel functies ontbreken. Zo opent de app standaard met een agenda-overzicht (van de Exchange-server) en kun je alleen deelnemen aan Skype Meetings. Chatfunctionaliteit en een contactenlijst volgen in de tweede beta die eind juni op de planning staat. Na aanmelding ontvang je automatisch nieuwe beta’s.

Skype for Business is de professionele versie van Skype. Bedrijven kunnen de dienst gebruiken voor samenwerken en vergaderen in video of audio. Het delen van schermen en presentaties is direct mogelijk en contactinformatie van collega’s wordt vanuit een Active Directory of Office 365 weergeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac-versie Skype for Business als beta uit
Sluiten