Logitech onthult eerste iPad Pro-dock met Smart Connector

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Logitech heeft de Logi BASE, het eerste oplaadstation voor apparaten met Apple’s Smart Connector, aangekondigd. Het nieuwe iPad-dock werkt met iedere iPad Pro en laadt de tablet rechtstreeks via de Smart connector in plaats van de Lightning-poort.

De houder is gemaakt van massief aluminium en plaatst de iPad Pro in een hoek van 70 graden voor comfortabel gebruik. Magneten houden de iPad op zijn plaats en voet is anti-slip. Logi BASE is voor € 99 verkrijgbaar.

Volgens de fabrikant is het dock erg geschikt voor het bekijken van video’s en recepten op de iPad Pro. Met een applicatie als Astropad of Duet Display dient de iPad als twee scherm bij een computer of Mac. De ingebouwde magneten helpen bij het plaatsen van de iPad in de juiste laadpositie. Een cover kan gewoon om de tablet blijven zitten.

Gooi na aanschaf van de Logi BASE je Lightning-kabel niet weg, want deze dient gebruikt te worden om het dock te voeden. Logitech adviseert de originele iPad-adapter te gebruiken. Het volledig opladen van een iPad Pro duurt met het dock ongeveer 7 uur.
base001

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Rudie124

  Mooi !

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nu nog mensen die een iPad Pro kopen.:razz:

 • Profielfoto
  sam-105

  wel jammer dat je voor duet display alsnog een kabel moet gebruiken

 • Profielfoto
  plonserd

  Er zijn genoeg andere ‘tweede scherm’ apps die draadloos werken. Het werken met een kabel is net het voordeel van Duet Display. Minder vertraging dan via wifi

 • Profielfoto
  chrispis

  Jammer dat het niet staand kan

 • Profielfoto
  Nohara

  hmm, interessant, ik gebruik nu vaak al mijn iPad als 2e scherm naast mijn iMac. Echter 99 euro vind ik dan net weer teveel van het goede.

 • Profielfoto
  GT1988

  Weinig flexibel (maar één kijkhoek) en aan de prijs.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Interessant dat ze de smart connector gebruiken, maar wat is het nut daarvan precies? De kabel heb je alsnog nodig en kan je dus net zo goed in de iPad zelf prikken, of niet dan?

  Ik heb de 12.9″ hier, maar deze houder laat ik even passeren.