Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 april 2016

Siri en 3D Touch maken iOS te vrijgevig

Er is een nieuw lek in het codeslot van iOS 9.3.1 ontdekt dat gebruik maakt van Siri, 3D Touch en Twitter om toegang te krijgen tot de contactpersonen en foto’s op een vergrendelde iPhone. We hebben het lek getest en de werking geverifieerd.

Het werkt als volgt: vraag Siri om op Twitter naar e-mail adressen te zoeken, druk vervolgens stevig op het e-mail adres zodat het 3D Touch-menu verschijnt en kies voor: toevoegen aan bestaand contact.

Vervolgens zal de contactenlijst verschijnen en is ongestoorde toegang tot de contactenlijst mogelijk, terwijl de iPhone nog vergrendeld is. Foto’s kunnen bekeken worden door een foto aan een contact toe te voegen.

Klik/tap voor groter.

Tot Apple een oplossing voor het probleem vindt, zijn er twee manieren om je gegevens te beschermen. Als je een Twitter-account aan iOS gekoppeld hebt, kun je toegang voor Siri in de instellingen van Twitter uitschakelen (Instellingen > Twitter > Sta deze Apps toe uw account te gebruiken). Als je geen Twitter-account gekoppeld hebt, kun je Siri toegang tot je foto’s verbieden via Instellingen > Privacy > Foto’s. Contacten blijven dan wel toegankelijk.

Reageer op artikel:
Siri en 3D Touch maken iOS te vrijgevig
Sluiten