Lek codeslot gedicht: Apple legt vrijgevige Siri aan de ketting

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple heeft snel gereageerd op een lek in het codeslot van iOS dat gisteren opdook. Door een truc met Siri, Twitter en 3D Touch was het mogelijk om contacten en foto’s van een vergrendelde iPhone 6s te bekijken. Inmiddels ligt Siri weer aan de ketting.

Het lek werkte door met Siri op Twitter naar een e-mail adres te zoeken en dat door middel van 3D Touch aan het adresboek toe te voegen terwijl de iPhone vergrendeld is. Nu moet de iPhone eerst ontgrendeld worden.

Apple kan de reacties van Siri op zijn eigen servers aanpassen en blijkbaar ook instellen welk commando ontgrendelen van de iPhone vereist. Daarom was dit lek snel gedicht.

Voor (links) en na (rechts) Apple's ingrijpen.
Voor (links) en na (rechts) Apple’s ingrijpen.

Met het dichten van het lek heeft Apple overigens ook een andere truc onmogelijk gemaakt. Tot vandaag was het mogelijk om Night Shift van iOS 9.3 via Siri in te schakelen als de telefoon op energiebesparing aan stond. Normaal is Night Shift dan niet mogelijk, maar via Siri was hier omheen te komen. Nu wil Siri eerst de energiebesparingsmodus uitzetten.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  SusanUSA

  Ik vraag me bij dit soort zaken altijd af wie daar nu achter komt. Je moet er maar opkomen om de

  truc met Siri, Twitter en 3D Touch

  uit te voeren.

 • Profielfoto
  Mich

  Je verkeerde CV opsturen bij een sollicitatie is ook niet echt…slim. Even terzijde:p