KPN komt met abonnement voor frequente reizigers

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Een nieuw abonnement van KPN kan interessant zijn voor frequente reizigers. Voor 99 euro per maand kunnen klanten onbeperkt bellen in Europa, Canada en de VS. Dit wordt aangevuld met 1GB data in het buiten­land en een binnenlandse bundel van 20GB.

Het abonnement heet ‘Buitenland Premium Plus‘ en is vanaf 2 mei verkrijgbaar als sim only (€ 99 per maand) of met smartphone (€ 129 per maand). KPN is de eerste provider met een dergelijk abonnement.

Details over het abonnement zijn verder nog schaars, zo is het niet bekend welke snelheid en providers in het buitenland worden gebruikt.

Veranderingen roamingkosten

Onlangs stuntte ook T-Mobile met een dienst die ‘data mee op reis‘ heet. Abonnees kunnen nu maximaal 250MB gratis data uit hun eigen bundel binnen de EU gebruiken. Deze week worden de EU-tarieven sowieso bij alle providers verlaagd als gevolg van nieuwe EU-regels. Dit zijn de nieuwe en oude tarieven die providers maximaal mogen rekeken:

 Tot 30 april 2016Vanaf 30 april 2016
Bellen23 ct6 ct
Gebeld worden6 ct1 ct
1 SMS7 ct2 ct
1 MB24 ct6ct

Vanaf 1 mei 2017 mogen providers helemaal geen toeslag meer rekenen voor mobiel gebruik binnen de EU. De tarieven in het thuisland gaan dan gelden en de gebruikte minuten/MB gaan van de bestaande binnenlandse bundel af.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij heeft Vodafone al heel lang dit abonnement maar dan voor 80,- of zoiets. Het is officieel een zakelijk Vodafone abonnement maar als je er naar vraagt krijg je het ook particulier op je naam.
  Mijn vader heeft dit abonnement, ongeveer 80,- per maand en dan heb je 4GB data waarvan 1GB in Europa + bellen en smsen in het buitenland zit er ook in. Eenmalig 99,- voor de iPhone 6. ( ongeveer 8 maanden geleden afgesloten ).

 • Profielfoto
  Xcode

  Via WiFi kan je inmiddels op miljoenen plekken in het buitenland zo goed als onbeperkt bellen en internetten.

 • Profielfoto
  ElsR

  Vind het wel een stevige prijs. Voor zakenlui misschien interessant, maar voor de particulier? Wij hebben als vaste klant bij T-Mobile voor 12 € per maand gratis sms’en en 120 min. bellen door heel de EU (iPhone 6s helemaal betaald aan het begin, 50€ goedkoper dan bij Apple). Je kunt opwaarderen naar meer bellen of MB erbij. Maar buitenshuis kiezen wij voor WiFi.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je 14 jaar oud bent en nog geen echt inkomen hebt dan is zoeken naar WiFi + meisjes die met je willen tongzoenen wel het allerbelangrijkste op aarde ja.:lol:
  .
  Als je gewoon een inkomen hebt en je moet regelmatig naar het buitenland dan regel je gewoon dit soort dingen fatsoenlijk.

 • Profielfoto
  babo

  Niet meer van deze tijd. Bizar bedrag. Maar goed zo kennen we KPN.

 • Profielfoto
  THX-1138

  KPN is sowieso bijzonder duur.

 • Profielfoto
  diotav

  Het lijkt erop dat KPN nog even snel probeert te cashen voor juni 2017. Dit zou dan enkel interessant zijn voor de VS en Canada.

 • Profielfoto
  maessam

  Hier in Spanje kan je met elk Vodafone abo je data en calls in roaming gebruiken. En de abo’s kosten geen kapitalen…

 • Profielfoto
  Yosemite

  Marktomstandigheden zijn in elk land anders en daardoor lastig te vergelijken. In België hebben de providers bijvoorbeeld 360 miljoen betaald voor de 4G licentie maar in Nederland moesten de providers 4,8 miljard betalen. Dat wordt uiteindelijk door de klanten betaald.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een onzinnig abonnement. Als het tenminste alleen Europa en Amerika is. En hoe zit het dan met Azië? Mensen die echt overal rondreizen hebben al lang een abonnement waarmee je overal ter wereld kunt bellen, internetten en smssen. Zo’n abonnement is er al jarenlang. Van Truphone. Wat het kost weet ik niet. Maar als je zoveel reist, is er natuurlijk ook geld om dat te betalen!

 • Profielfoto
  VxP

  Ik dacht dat dit een 1 april grap was. “Een abonnement voor de FREQUENTE reiziger” en dan 1 gb data in het buitenland en 20gb in NL, oh ja, waar de FREQUENTE reiziger maar weinig is.
  Heel doordacht KPN!!!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dit is niet voor niets een zakelijk abbo.
  80 euro/maand , pfff. Dit is voor mensen die voor het werk heel Europa afreizen.
  En die kosten dan al vaak meer dan 80eur/uur. (consultants/managers/etc)
  Die hebben geen zin om met een doosje vol simkaarten te reizen.

  Gewoon dit abonnement afsluiten en inbrengen op de zaak.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Helemaal met VxP eens: absurd abonnement. 1GB data om mee te nemen en 20GB in Nederland, waar je weinig bent…:):) het kan beter andersom zijn

 • Profielfoto
  sim-only

  Interessant sim only abonnement!