Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 25 april 2016
Leestijd: 1 minuut

iPhone 7 zonder mechanische home-knop?

Als we de wisselend betrouwbare website DigiTimes mogen geloven gaat Apple erg ver om de iPhone 7 die in september wordt verwacht waterdicht te maken. De Taiwanese site bericht over een aangepaste homeknop die niet langer mechanisch werkt.

Een groot aantal Android-toestellen hebben al langer een niet-mechanische home-knop. Samen met het schrappen van de minijack-aansluiting zou deze aanpassing zorgen voor een water- en stofbestendige iPhone 7.

Het is al langer bekend dat de iPhone 6s al voorzien is van bescherming tegen vocht en waterspatten kan weerstaan, al heeft Apple dit nooit geadverteerd. De nieuwe iPhone 7 zou met de eerder genoemde aanpassingen zonder meer een duik kunnen nemen.

Cool maar onrealistische concept waarbij het scherm de voorkant van de iPhone volledig bedekt.

Apple bezit verschillende patenten die dit gerucht versterken. Het drukgevoelige scherm zou als home-knop kunnen dienen die direct in het scherm geïntegreerd wordt. Ook zou Liquid Metal gebruikt kunnen worden om de onderkant van de telefoon iets te vervormen zodat er wel een knop voelbaar, maar niet zichtbaar is. Touch ID hoeft het probleem niet te zijn, vorig jaar schreven we al: Bye bye homeknop? Vingerafdrukscanner in Gorilla Glass nu mogelijk.

De iPhone 7 wordt in september verwacht. Eerdere geruchten wijzen erop dat het toestel voorzien wordt van elementen van de iPad Pro, mogelijk een dual camera krijgt en mogelijk net als de iPhone 4/4s weer een glazen ontwerp krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7 zonder mechanische home-knop?
Sluiten