iPhone 7 zonder mechanische home-knop?

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Als we de wisselend betrouwbare website DigiTimes mogen geloven gaat Apple erg ver om de iPhone 7 die in september wordt verwacht waterdicht te maken. De Taiwanese site bericht over een aangepaste homeknop die niet langer mechanisch werkt.

Een groot aantal Android-toestellen hebben al langer een niet-mechanische home-knop. Samen met het schrappen van de minijack-aansluiting zou deze aanpassing zorgen voor een water- en stofbestendige iPhone 7.

Het is al langer bekend dat de iPhone 6s al voorzien is van bescherming tegen vocht en waterspatten kan weerstaan, al heeft Apple dit nooit geadverteerd. De nieuwe iPhone 7 zou met de eerder genoemde aanpassingen zonder meer een duik kunnen nemen.

iphone7-render
Cool maar onrealistische concept waarbij het scherm de voorkant van de iPhone volledig bedekt.

Apple bezit verschillende patenten die dit gerucht versterken. Het drukgevoelige scherm zou als home-knop kunnen dienen die direct in het scherm geïntegreerd wordt. Ook zou Liquid Metal gebruikt kunnen worden om de onderkant van de telefoon iets te vervormen zodat er wel een knop voelbaar, maar niet zichtbaar is. Touch ID hoeft het probleem niet te zijn, vorig jaar schreven we al: Bye bye homeknop? Vingerafdrukscanner in Gorilla Glass nu mogelijk.

De iPhone 7 wordt in september verwacht. Eerdere geruchten wijzen erop dat het toestel voorzien wordt van elementen van de iPad Pro, mogelijk een dual camera krijgt en mogelijk net als de iPhone 4/4s weer een glazen ontwerp krijgt.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  yasser

  was dat glazen ontwerp niet voor de 7S?

 • Profielfoto
  Jojo890

  Cool maar onrealistische concept waarbij het scherm de voorkant van de iPhone volledig bedekt.

  Onrealistisch? Dat zeiden ze eerder ook van zelfrijdende auto’s.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Die glazen versie was inderdaad voor 2017 voorspeld. Als we de hr Kuo mogen geloven zal de 7 geen erg spectuculaire upgrade gaan worden. Waterdicht zou al een hele mooie toevoeging zijn, geen idee of ze dat al in deze versie hebben weten te krijgen.

 • Profielfoto
  yasser

  Ik hoop eigenlijk stiekem wel dat deze versie van glas wordt

 • Profielfoto
  BoraTDI

  Graag een scherm wat 100% goed af te lezen in de zon. Nu is het net een spiegel met een 6 Plus.

 • Profielfoto
  Needler

  Geen interesse in de iPhone 6SS

 • Profielfoto
  rammes

  Geen interesse in de iPhone 6SS

  NEIN, herr ober sturmf├╝hrer

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil dat de homeknop ook echt een huis-icoontje krijgt.:angel:

 • Profielfoto
  ArMac

  Ik hoop dat er eindelijk eens een functie komt om full screen foto’s te maken

 • Profielfoto
  knekkie

  Het weghalen van de home knop als next big thing????
  Ik hoop dat Apple wel wat meer doet dan dat.

  We zijn in een tijd aanbeland dat de concepten haast nog toffer zijn dan waar Apple zelf mee komt. Apple is maximaal de functionaliteit aan het uitmelken of ze weet gewoon niet wat een smartphone nog meer voor je kan betekenen.

  Het apparaat is krachtig genoeg om zwaardere applicaties te draaien dan bij een smartphone scherm formaat passen.

  Waar ik op doel is dat de iPhone best een bron kan worden die je met Airplay en bluetooth kan koppelen aan je Apple TV of airplay compatible beamers om er een Desktop of media center van te maken. De iPhone als Mac Mini die in je broekzak past. Aan de overkant wordt hier al voorzichtig mee ge├źxperimenteerd

  Apple Heeft alles in huis om dit concept uit bewerken tot een groot succes.
  Zowel op hardware als OS hebben ze alles in eigen had en qua Apps hebben ze de ontwikkelaars al mee. dus die strijd hoeft niet opnieuw gewonnen te worden.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Graag een scherm wat 100% goed af te lezen in de zon. Nu is het net een spiegel met een 6 Plus.

  iPhone met e-paper ?

 • Profielfoto
  serum

  Zal flink over opgeschept worden in de keynote, als ze die homeknop eraf laten..:)

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Aan een andere homeknop is nog te wennen maar geen mini jack word voor mij echt een probleem.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Aan een andere homeknop is nog te wennen maar geen mini jack word voor mij echt een probleem.

  Begin maar alvast met wennen dan…:-)

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Android heeft geen homeknop (software matig)

  Sony biedt al jaren water- en stofdichte Tablets en Telefoons (gek genoeg hebben die gewoon een fingerprint-sensor, een aan/uit knop, zelfs een headphone jack en een SD-slot …)

  Natuurlijk zal het gaaf zijn om te zien wat Apple’s interpretatie hiervan is, daar het ontwerp-technisch (meestal) erg mooi in elkaar zit.

  Wat ik enkel maar niet kan begrijpen is het weglaten van een Audio-Jack … Vandaag nog in een oudere auto gereden met een AUX-ingang … Maar zonder Bluetooth … Kabel erin, et voila: music voor de (overigens lange) rit … Elegant?

  Nee, maar werkt wel … Is er een auto met Bluetooth ondersteuning (met Audio profiel)? Prima, dan verbinden we toch via Bluetooth …

  Om nu een headphone jack weg te laten vind ik wat overbodig … En … vraag me af wat hier nu zo ‘milieu vriendelijk’ aan is? Immers, elk draadloos apparaat heeft z’n voeding nodig … Oftewel: hogere complexiteit van de hardware en … vaak batterijen/accu … Met ook het potentiele ongemak van een lege koptelefoon of headset …

  En … een voorbode voor een gezond verdienmodel voor Apple, in de vorm van een Dongle / Verloopstuk om alsnog 3,5 Audio-jack aan te bieden als … uitbreiding … ad 39,95 euro:-P

  Mooi, zeker … voor de aandeelhouders van Apple:-)

  Speakers, Studio Apparatuur, Conferentie Apparatuur en talloze toepassingen die – dankzij de 3,5mm oerplug – met elkaar verbonden kunnen worden. Net zoals VGA of HDMI … Natuurlijk kunnen we streamen, maar het valt me op dat als ik vanaf iOS stream via AirPlay dat de batterij sneller leeg is … Datzelfde geldt voor Android met Chrome- of Miracast … Kortom: ‘wired’ is niet perse slecht …

  We zullen zien …

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben persoonlijk niet voor bluetooth, maar de headphone jack mag er gerust uit… Wrss zal het allemaal via lightning gaan en draadloos natuurlijk. Heel jammer voor als je in een oudere wagen zit waar geen bluetooth of andere aansluiting op zit zoals usb. Aan de andere kant, als je zo moet denken dan hadden we nu ook nog geen full hd gehad in de tv’s (of 4k en zelf 8k). Dan hadden we nu geen sdd’s gehad, enz enz… Nee, geef mij maar vernieuwing en, als het kan vooruitgang…:-)