Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 7 krijgt elementen van iPad Pro’

Het beeld is nog steeds wazig en onduidelijk, maar er begint een beetje meer duidelijkheid over de toekomstige iPhone 7 en iPhone 7 Plus te komen. Volgens het Japanse blog MacOtacara gaat Apple elementen uit de iPad Pro in het toestel verwerken.

Het gaat om de Smart Connector en het True Tone-scherm. Bronnen van de Japanse site zeggen dat eerder gelekte foto’s het definitieve ontwerp van de iPhone 7 tonen en dat er twee sensoren worden toegevoegd.

Omgevingslichtsensoren

Die twee sensoren zijn hoogstwaarschijnlijk lichtsensoren die het omgevingslicht meten en de tint en helderheid van het display automatisch op de omgeving afstemmen. Apple noemt dit True Tone en de iPad Pro 9,7-inch kreeg deze functie als eerst. Gebruikers zijn enthousiast en deze technologie naar de iPhone brengen lijkt een logische volgende stap.

De Smart Connector maakte in september zijn debuut op de iPad Pro 12,9-inch en wordt gebruikt om accessoires aan te sluiten. De poort levert zowel stroom als data. Momenteel maken Apple en Logitech toetsenborden met aansluiting voor de Smart Connector, maar verwacht wordt dat meer fabrikanten accessoires gaan maken.

Eerdere geruchten

Daarnaast bevestigt MacOtacara nogmaals het verdwijnen van de minijack, maar claimt ook dat Apple geen tweede speaker op de plaats van de minijack-uitgang gaat plaatsen. Een dubbele camera die optische zoom mogelijk maakt is volgens de Japanse site voorbehouden aan de 5,5-inch iPhone 7 Plus. Naast technische verbeteringen zou de iPhone 7 ook cosmetisch aangepast worden. Volgens eerdere geruchten zijn de antennestrepen minder prominent aanwezig op de achterkant van het toestel.

De iPhone 7 wordt in september onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 7 krijgt elementen van iPad Pro’
Sluiten