‘iPhone 7 krijgt elementen van iPad Pro’

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Het beeld is nog steeds wazig en onduidelijk, maar er begint een beetje meer duidelijkheid over de toekomstige iPhone 7 en iPhone 7 Plus te komen. Volgens het Japanse blog MacOtacara gaat Apple elementen uit de iPad Pro in het toestel verwerken.

Het gaat om de Smart Connector en het True Tone-scherm. Bronnen van de Japanse site zeggen dat eerder gelekte foto’s het definitieve ontwerp van de iPhone 7 tonen en dat er twee sensoren worden toegevoegd.

Omgevingslichtsensoren

Die twee sensoren zijn hoogstwaarschijnlijk lichtsensoren die het omgevingslicht meten en de tint en helderheid van het display automatisch op de omgeving afstemmen. Apple noemt dit True Tone en de iPad Pro 9,7-inch kreeg deze functie als eerst. Gebruikers zijn enthousiast en deze technologie naar de iPhone brengen lijkt een logische volgende stap.

De Smart Connector maakte in september zijn debuut op de iPad Pro 12,9-inch en wordt gebruikt om accessoires aan te sluiten. De poort levert zowel stroom als data. Momenteel maken Apple en Logitech toetsenborden met aansluiting voor de Smart Connector, maar verwacht wordt dat meer fabrikanten accessoires gaan maken.
truetone-001

Eerdere geruchten

Daarnaast bevestigt MacOtacara nogmaals het verdwijnen van de minijack, maar claimt ook dat Apple geen tweede speaker op de plaats van de minijack-uitgang gaat plaatsen. Een dubbele camera die optische zoom mogelijk maakt is volgens de Japanse site voorbehouden aan de 5,5-inch iPhone 7 Plus. Naast technische verbeteringen zou de iPhone 7 ook cosmetisch aangepast worden. Volgens eerdere geruchten zijn de antennestrepen minder prominent aanwezig op de achterkant van het toestel.

De iPhone 7 wordt in september onthuld.
7-render

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  En waarschijnlijk ook de prijs van het 12-inch formaat

 • Profielfoto
  Nohara

  Tenzij Apple er geniale software voor levert, zie ik de dubbele camera eerlijk gezegd niet gebeuren. We zien het nu bij verschillende smartphones, en de enige echte functie die we zien is het veranderen van de focus. Nu is dat natuurlijk een leuk speeltje, maar ik vraag me af of het innovatief genoeg is als grootste uithangbord voor de iPhone 7. Ook vraag ik me af waarom dit dan enkel een Plus feature zou zijn. Zo rolt Apple eigenlijk nooit, verschillende features voor de zelfde lijn smartphones, het zou een rare stap zijn, gezien Apple vaak juist uitblinkt in simpliciteit en wat je krijgt voor je geld.

  Goed, we zullen het zien. iPad Pro 9.7 features in de iPhone 7 juich ik alleen maar toe. Heb nu mijn iPad Pro een week, en True-Tone is werkelijk fantastisch, zoveel rustiger voor je ogen, ik stoor me nu al aan mijn iPhone 6 scherm. Ook de anti reflecterende coating op het scherm is zo ongelooflijk goed. Ik kan gewoon mijn iPad in de zon gebruiken. Tevens is mijn bluetooth speakertje is overbodig geworden, vooral fijn wanneer je buiten privé TV wil kijken of muziek wil luisteren. Het geluid is ook een stuk minder blikkerig.

 • Profielfoto
  LucasH

  Vraag me af waar een Smart Connector in een iPhone goed voor is, kan zelf niet bedenken wat je erop zou willen aansluiten.

 • Profielfoto
  Nohara

  @LucasH, er is wel wat te verzinnen hoor; een Blackberry-achtig toetsenbordje, een e-ink scherm die tevens dient als hoesje, extra batterij tevens in het hoesje verwerkt, het heel snel overzetten van data door 2 iPhones elkaar te laten ‘kussen’.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, Tomc, de prijzen rijzen de pan uit. Het is niet normaal meer wat Apple durft te vragen voor die zgn. Pro modellen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Laat ze eerst zorgen dat het glas niet zo snel breek van scherm.
  Ze doen zo hun best om mooi apple design dingetje te maken.
  Maar je ziet niks van design vanwege het hoesje wat je wel verplicht nodig heb om glas niet te laten breken.

  Wat heb ik aan True Tone en dubbele camera als scherm weer kapot is vol met barsten.!?!?!

  Hoeveel mensen ik zie met gebroken schermen.
  Laat apple er eerst voor zorgen dat dat verbeterd. Dan hebben ze innovatie te pakken!
  1 innovatie vraag ik maar : unbreakable glas…

 • Profielfoto
  Frank Peters

  @meeuw ik heb al een iphone sinds de 3G, bijna alle behalve de 5s en nu de 6s nog nooit een scherm kapot gehad. Zelfde geld voor mijn vriendin.

 • Profielfoto
  Edwin

  De iPad en iPhone zijn prachtig ontworpen apparaten voor achter een vitrine… helaas in de praktijk spekglad en eigenlijk onbruikbaar.

 • Profielfoto
  plonserd

  Zo rolt Apple eigenlijk nooit, verschillende features voor de zelfde lijn smartphones, het zou een rare stap zijn, gezien Apple vaak juist uitblinkt in simpliciteit en wat je krijgt voor je geld

  Eh?

  Optische beeldstabilisatie bij de 6(s)+ is niet aanwezig bij de gewone 6(s), idem voor landscape op het homescreen. Ook hogere pixeldichtheid bij de +.Batterijhoesje bestaat dan weer niet voor de +modellen,…
  Verschillen genoeg lijkt me?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Zo rolt Apple eigenlijk nooit, verschillende features voor de zelfde lijn smartphones, het zou een rare stap zijn, gezien Apple vaak juist uitblinkt in simpliciteit en wat je krijgt voor je geld

  Eh?

  Optische beeldstabilisatie bij de 6(s)+ is niet aanwezig bij de gewone 6(s), idem voor landscape op het homescreen. Ook hogere pixeldichtheid bij de +.Batterijhoesje bestaat dan weer niet voor de +modellen,…
  Verschillen genoeg lijkt me?

  Wou eigenlijk hetzelfde zeggen:P

  Ik vind het wel fijn, al die dingetjes er bij, paar technische snufjes van de iPad Pro in de iphone 7. Lijkt me overigens ook wel normaal dat ze er een paar dingen van lenen om in hun nieuwste smartphone te gaan zetten.

  Nu, ik ben het wel eens met Meeuw over dat glas, hoewel ik zelf nooit geen problemen gehad heb met mijn scherm van mijn iphone 5, die toch al een paar keer de vloer gekust heeft:-D

  Voor mij zou dat een betere feature zijn + nog betere batterij:-)

  Die dubbele camera zou zeker en vast wel kunnen, en ik denk ook dat het mogelijk voorbehouden word voor enkel de grotere broer van de iPhone. De iPhone plus dus. Maar we zullen zien.

  Het design dat ik hier zie vind ik nu niet zo “spannend” of spectaculair vernieuwend. Maar ik vind het zeker ook niet lelijk. De iphone 6(s) is zeker een mooie telefoon. Sowieso zal ik upgraden, want met mijn iphone 5 typ ik echt niet zo graag, ik hoop dat de iphone plus iets fijner typt met de grotere toetsen. maar dat zie ik dan wel weer:-)

 • Profielfoto
  MEEUW

  @meeuw ik heb al een iphone sinds de 3G, bijna alle behalve de 5s en nu de 6s nog nooit een scherm kapot gehad. Zelfde geld voor mijn vriendin.

  Als je kantoor baan heb en je ben nooit aan klussen of je hebt nooit haast.
  Fiets niet, of doe aan een sport. (zoals wintersport)
  of heb geen kinderen. Til nooit zware dingen…. Ja….
  Dan lukt het makkelijk.

 • Profielfoto
  donut

  Heb een iPhone4 en al 2x het scherm moeten laten vervangen-
  kost 40 € en het is in een kwartier gebeurd.

  Helaas met een iPhone 6 of 7…

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik denk dat de iPhone 7s (S van saffier), de unbreakable versie gaat worden. Saffier is dan misschien massaal te produceren en betaalbaarder (of ze maken een speciale duurdere versie…waarschijnlijk) en ze hebben een opvolger van hun sterke ‘aluminium’. Zou ik dan eindelijk zonder hoesje de deur uit kunnen? Alleen nog wat meer grip en ik kan eindelijk genieten van mijn iPhone.:)

 • Profielfoto
  klonic

  Ik gebruik die minijack enorm veel. Bluetooth is daar ook geen vervanging voor. De 2,4 ghz band zit zo vol dat bluetooth geplaagd wordt door vreselijk veel dropouts. Ook vind ik het vervelend dat de meest vernieuwende functies zijn voorbehouden aan de, in mijn ogen, te grote iphone.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Mijn iphone 6S plus voldoet prima. Zie geen enkele reden om te upgraden.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @meeuw ik heb al een iphone sinds de 3G, bijna alle behalve de 5s en nu de 6s nog nooit een scherm kapot gehad. Zelfde geld voor mijn vriendin.

  Als je kantoor baan heb en je ben nooit aan klussen of je hebt nooit haast.
  Fiets niet, of doe aan een sport. (zoals wintersport)
  of heb geen kinderen. Til nooit zware dingen…. Ja….
  Dan lukt het makkelijk.

  Ik zou mijn iphone ook niet meenemen tijdens het snowboarden, ik ben dakwerker geweest, daar ging ik mijn iphone ook echt nooit meenemen. Maar hey, ieder zijn ding zeker hé;-)