‘iPhone krijgt in 2017 weer glazen ontwerp’

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Is Apple uitgekeken op aluminium? Volgens goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone volgend jaar weer een glazen achterkant. Aluminium zou niet langer als modern en fris worden gezien omdat budget-fabrikanten het ook gebruiken.

De iPhone 4 en 4S hadden ook een achterkant van glas en Apple zou dit opnieuw gaan inzetten om zich van concurrenten te onderscheiden. Samsung stapte met de Galaxy S7 onlangs al af van aluminium.

Nieuwe voorkant

Niet alleen de achterkant, maar ook het scherm aan de voorkant zou een belangrijke vernieuwing krijgen. Apple zou een OLED-scherm gaan gebruiken. Deze schermen zijn dun en licht en kunnen zo het gewicht van de glazen plaat op de achterkant compenseren. Vorige week berichtten een Koreaanse krant dat Apple en Samsung een belangrijke overeenkomst voor de levering van dergelijke schermen hebben ondertekend.

Tik-tok

Een verandering van ontwerp in 2017 zou opmerkelijk zijn omdat het -volgens de huidige planning- om de iPhone 7s gaat. Doorgaans wijzigt Apple niets aan het ontwerp van S-modellen. Dit zou breken met de tik-tok-cyclus waarbij het ene jaar een volledig nieuw model uitgebracht wordt (tik) en het volgende jaar verbeteringen aan de binnenkant de hoofdrol spelen (tok).

Mogelijk zien we het glazen ontwerp uiteindelijk pas in de iPhone 8, of heeft Kuo het niet bij het rechte eind. Zou jij een terugkeer naar glas waarderen? (Via: 9to5Mac)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  jamiepeeters

  Dit vind ik nou een goede verbetering, alleen hadden ze dit bij de iPhone 7 al moeten doen. Net als OLED.

 • Profielfoto
  Niels

  Apple moet gewoon toegeven dat ze te laat zijn begonnen met de iPhone 7 en daarom maar ‘als oplossing’ hetzelfde design met kleine aanpassingen uitbrengen. Ik sla 2016 wel lekker over en wacht een jaartje extra op 2017.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  OLED lijkt me prima. Aluminium of glas maakt me niks uit. Er zit een hoesje om mijn telefoon. Met accu en een tweede scherm. Veel belangrijker!

 • Profielfoto
  Jonagold

  Ik zie 2 voordelen voor het gebruik van glas op de achterzijde:

  anti-slip: iphone 6 is nogal glad aan de achterkant door het aluminium, mijn iphone 4s van weleer was een stuk minder glad

  krasbestendigheid: ik gebruik mijn iphone 6 ondertussen al 1,5 jaar naakt, zonder hoesje en ook zonder screen protector. Na 1,5 jaar is de schermzijde nog zo goed als krasloos, de achterzijde heeft meer krassen in het aluminium. Ik vind het zonde om een mooi ontworpen telefoon te verknoeien met hoesjes e.d.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ach ja, die onderscheiding van materialen gaan ze het niet meer mee winnen. Andere merken hebben alles al een keer gedaan. Van hout tot aluminium, van plastic tot leer, van keramiek tot glas.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik zie 2 voordelen voor het gebruik van glas op de achterzijde:

  anti-slip: iphone 6 is nogal glad aan de achterkant door het aluminium, mijn iphone 4s van weleer was een stuk minder glad

  krasbestendigheid: ik gebruik mijn iphone 6 ondertussen al 1,5 jaar naakt, zonder hoesje en ook zonder screen protector. Na 1,5 jaar is de schermzijde nog zo goed als krasloos, de achterzijde heeft meer krassen in het aluminium. Ik vind het zonde om een mooi ontworpen telefoon te verknoeien met hoesjes e.d.

  Dat heb ik dus ook. Ik vind het zo een zonde dat een mooi gedesignede telefoon verstopt moet worden onder een hoesje omdat het allemaal te kwetsbaar is en vooral te glad idd

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  YEEEES !
  iphone 7 voorkant om half jaar vervangen, zijkant onderkant, boven kant en de achterkant.
  Kosten 400 euro minimaal….
  goede keuze

 • Profielfoto
  Kees123

  Mag toch hopen dat dit niet waar blijkt te zijn. Dat OLED nog niet wordt toegepast dit jaar, oke, maar ik verwacht verder wel grote veranderingen. Ik ben na bijna 2 jaar iPhone 6 Plus compleet uitgekeken op het design en op de grote schermranden. Verder wil ik aanzienlijke verbeteringen in de camera zien, want ook de 6s Plus komt niet mee met de besten van de markt. Er is genoeg te verbeteren, maar als ze weer met kleine subtiele verbeteringen komen zoek ik dit jaar wel wat anders uit.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik voorspel dat het de iPhone 7s gaat heten met de S van Saffier. Eindelijk grip en geen krassen meer. Einde van de hoesjes!:)

 • Profielfoto
  Needler

  Deze september krijgen we dus een iPhone 6ss?

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Nou de iphones worden gewoon in california ontworpen en in china assembled.
  Dat zal niet door speciale club in duitsland gaan gebeurd @needler;)

 • Profielfoto
  BoraTDI

  Wat mij betreft is mijn huidige 6 Plus 64Gb een prima toestel. Wat nog echt een grote toevoeging zou zijn, is een compleet ontspiegeld scherm zoals Kindle dat ook heeft.
  Welke hoek je ook maakt met de iPhone in de volle zon, als je dat altijd snaarstrak beeld hebt….. dat zou voor mij nou echt een toevoeging zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik geloof het verhaal van meneer Kuo helemaal niet. Ik geloof niet dat Apple een major designwijziging in een “S” model gaat doorvoeren. Apple heeft toch strakke planningen in het doorvoeren van wijzigingen en zal dat niet zomaar veranderen.
  Het teruggaan naar glas vind ik een erg slecht idee. Ondanks het feit dat het glas zogenaamd enorm sterk zou zijn, blijkt het altijd toch weer te kunnen breken.
  Sinds we met iPhone 6/6S een aluminium casing hebben is het breken van glas volgens mij flink teruggelopen. Ik vind aluminium een ideaal materiaal.

  Het enige is dat de iPhone 6 Plus – en natuurlijk ook de andere ‘6’ modellen erg glad zijn door de afgeronde randen. (dat de iPhone 4/4S meer grip had, kwam niet door het glas, maar door de hoekige randen). Ik hou ook nooit van hoesjes om mijn iPhone, maar heb sinds de iPhone 6 Plus, die ik nog steeds heb, een doorzichtig gelhoesje er omheen, omdat hij te dun en te glad is en te makkelijk uit m’n handen glipte.

  Apple: gewoon bij aluminium blijven! Wel mooi Oled scherm, tot aan de rand, zonder lelijke en teveel ruimte innemende lijst. EN eindelijk een laadkabeltje gaan maken dat niet in een paar maanden stuk is!!

 • Profielfoto
  mmww

  @MacAanZee

  Zodra de verkoop cijfers inzakken kan alles.