Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 18 april 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone krijgt in 2017 weer glazen ontwerp’

Is Apple uitgekeken op aluminium? Volgens goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone volgend jaar weer een glazen achterkant. Aluminium zou niet langer als modern en fris worden gezien omdat budget-fabrikanten het ook gebruiken.

De iPhone 4 en 4S hadden ook een achterkant van glas en Apple zou dit opnieuw gaan inzetten om zich van concurrenten te onderscheiden. Samsung stapte met de Galaxy S7 onlangs al af van aluminium.

Nieuwe voorkant

Niet alleen de achterkant, maar ook het scherm aan de voorkant zou een belangrijke vernieuwing krijgen. Apple zou een OLED-scherm gaan gebruiken. Deze schermen zijn dun en licht en kunnen zo het gewicht van de glazen plaat op de achterkant compenseren. Vorige week berichtten een Koreaanse krant dat Apple en Samsung een belangrijke overeenkomst voor de levering van dergelijke schermen hebben ondertekend.

Tik-tok

Een verandering van ontwerp in 2017 zou opmerkelijk zijn omdat het -volgens de huidige planning- om de iPhone 7s gaat. Doorgaans wijzigt Apple niets aan het ontwerp van S-modellen. Dit zou breken met de tik-tok-cyclus waarbij het ene jaar een volledig nieuw model uitgebracht wordt (tik) en het volgende jaar verbeteringen aan de binnenkant de hoofdrol spelen (tok).

Mogelijk zien we het glazen ontwerp uiteindelijk pas in de iPhone 8, of heeft Kuo het niet bij het rechte eind. Zou jij een terugkeer naar glas waarderen? (Via: 9to5Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt in 2017 weer glazen ontwerp’
Sluiten