iPad First bij nieuwe Allen & Heath mixer

15 reacties

Morgen start in Frankfurt de Musikmesse, een van de grootste audio/video-vakbeurzen van Europa. Een van de apparaten die ongetwijfeld de aandacht zal trekken is de nieuwe Qu-SB mixer van Allen & Heath. Deze werkt volgens het principe: iPad First.

De Qu-SB Mixer heeft geen schuiven of knoppen, maar werkt alleen in combinatie met een tablet. Dat maakt de compacte unit vooral voor bands, kleine studio’s, clubs of reizende evenementen interessant.

De bijbehorende Qu-Pad-app wordt gebruikt voor de bediening en heeft een aantal handige ingebouwde functies. Zo is er de mogelijkheid om verschillende gebruikersniveaus aan te maken. Kritische instellingen kunnen daarmee voor minder ervaren gebruikers worden afgeschermd. Monitoring van het signaal kan via een iPhone-app of een analoge hoofdtelefoonaansluiting.

De Qu-SB kan vrijstaand worden gebruikt of in een rack worden gemonteerd. Het apparaat heeft 16 Mic- en lijningangen en 14 uitgangen. Via Cat-5 kunnen één of meer stageboxen worden aangesloten om in totaal 32 audio-ingangen en 24 uitgangen te creëren. Naast de iPad werkt het apparaat ook via USB met OS X en met een ingebouwde recorder.
ahqu
Tot nu toe worden iPads vooral gebruikt als aanvulling op fysieke bediening, maar alle knoppen vervangen door softwarematige bediening is nog vrij ongebruikelijk. We zijn benieuwd of audio-professionals dit als betrouwbare manier van werken ervaren. Informatie over de prijs en beschikbaarheid volgt binnenkort. (Via: Bax-shop Blog)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Ron Stijnen

  Presonus gebruikt een dergelijke setup al geruime tijd…. Maar goed fijn dat er meerdere zijn!

 • Profielfoto
  merlijn

  Grappig, maar ik wil gewoon mijn schuifjes voelen.

 • Profielfoto
  Ron Stijnen

  UC Surface heet de app

 • Profielfoto
  Ron Stijnen

  Werkt trouwens op mac, windows en alle andere systemen

 • Profielfoto
  CvB1988

  Behringers X32 rack variant heeft dit al een jaar of twee.

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  Niks nieuws dit. Het is al enige tijd op de markt. Concurrent Mackie heeft al 3 jaar de DL-1608 audio mixer. Die nagenoeg het zelfde is. Eerste editie’s met nog een Dock aansluiting voor de iPad. Tegenwoordig met lightning aansluiting beschikbaar. Tevens komt behringer ook met een vergelijkbare audio mixer.

  Zelf heb ook liever fysieke knoppen omdat je dan blind kunt schuiven. En je kan met al je vingers meerdere schuiven bedienen.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Dacht dat het over een huishoudbeurs ging

 • Profielfoto
  GafferTape

  Allen&Heath was een van de allereerste mengpaneelfabrikanten die een iPad maakte – toen nog alleen voor de grotere mixers (iLive, iPad app sinds 2011). Fijn dat ze nu ook een kleine versie hebben, die kan concurreren met Presonus, Behringer, etc. Ze winnen alvast groots op geluidskwaliteit en ervaring.

 • Profielfoto
  GafferTape

  *iPad-app, niet een iPad

 • Profielfoto
  Oortjes

  Bij ons wordt iedere zondag een Allen&Heath Qu-32 gebruikt. door deze vele functies is Het gevoel van fysieke knopen en lampjes een “must” We werken we met de app maar dan alleen om op het podium de monitoren af te regelen en aan de tafel het drumstel bij te regelen. Deze in in de mix een stereo kanaal wat is samen gesteld uit een groep van 6 ingangen.

 • Profielfoto
  plonserd

  A&H GLD80 bij onze band. Onze geluidsman gebruikt z’n iPad sporadisch in akoestisch lastige ruimtes om de EQ op de masterbus wat te finetunen, maar daar blijft het ook bij. Wij gebruiken wel een aantal iPads om onze in-earmix goed te zetten. Met de QU24 ging dat ook met een iPhone, met de GLDreeks jammer genoeg niet.

 • Profielfoto
  bakfiets2

  Is inderdaad niet nieuw. Allen&Heath is hekkensluiter nu met zon kleine mixer. Jammer dat het zo gebracht word dat het lijkt alsof het een compleet nieuw concept is….

 • Profielfoto
  Koezel

  maar alle knoppen vervangen door softwarematige bediening is nog vrij ongebruikelijk. We zijn benieuwd of audio-professionals dit als betrouwbare manier van werken ervaren.

  Dit concept is al enkele jaren in gebruik en dus niet ongebruikelijk. Vele merken hebben dit al. De meeste audio pro’s vinden het betrouwbaar, echter zoals al opgemerkt willen de meeste geluidstechnici echte faders onder de vingers. Het is een zeer handige toevoeging, dat zeker.

 • Profielfoto
  ajschot

  Niet echt nieuws!
  O.a. Presonus heeft al 2 jaar hetzelfde systeem, namelijk de StudioLive RM mixers. en RCF heeft dit ook al een tijd

 • Profielfoto
  ajschot

  overigens…. gebruik ik mijn ipad ook maar alleen om alle monitors en luidsprekers in te stellen tijdens de klus is een ipad te klein om te mixen en daarbij heb ik nogal eens vochtige handen dus dan werkt het touch gebeuren toch niet zo goed als wanneer je gewoon echte faders en pots hebt… daarnaast als je 64 kanalen hebt is het toch flink scrollen op je ipad scherm. Dus als aanvulling erg fijn, ik zou niet emer zonder willen maar alleen mixen op mijn ipad? nee echt niet.