iOS 9.3.2 rekent af met Game Center-bugs

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Vorige week kwam de eerste publieke beta van iOS 9.3.2 uit. In soort kleine updates lost Apple meestal bugs op en de eerste zijn inmiddels bekend. Een aantal Game Center-bugs die al sinds de release van iOS 9 de kop op staken, worden in iOS 9.2.3 gefikst.

De bugs zorgen ervoor dat Game Center direct vastloopt of slechts een wit scherm toont. Het aantal klachten neemt sinds de release van iOS 9 toe en ook binnen games zorgen de vastlopers voor problemen.

Probleem voor gamers en ontwikkelaars

Apple lijkt met iOS 9.3.2 zijn centrale hub voor het verzamelen van highscores en koppelen van gamers weer onder controle te hebben. Betatesters die last van de problemen hadden, vertellen tegen TouchArcade de volgende reactie van de iPhone-maker te hebben ontvangen: “Engineering heeft veranderingen geïmplementeerd die dit probleem oplossen. Deze zijn in de nieuwste beta van iOS 9.3.2 doorgevoerd.”

De problemen met Game Center waren niet alleen voor gamers vervelend, ook ontwikkelaars zagen de high score-functies binnen hun games slecht functioneren. Dit zorgde soms voor (onterecht) negatieve reviews met klachten over witte schermen.

iOS 9.3.2 is op moment van schrijven alleen als publieke beta beschikbaar. Omdat het om een kleine update gaat, zal de definitieve versie niet lang meer op zich laten wachten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik wou dat ik dat hele game center kon uitschakelen.
  Net als siri en stem bediening(als je siri uitschakel dan schakel stembediening aana automatische)
  Of dat ik de opgedrongen update kon uitschakelen.
  Heb de planner,de secretaresse en boekhouder die al mij dingen opdring voor morgen. komt de software update er ook nog bij (remind me later > tomorrow or tonight)

  Dat zijn pas bugs;) OPLOSSEN !

 • Profielfoto
  vincej

  Ik heb er last van dat er al een hele tijd een 1 achter Game Centre staat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een optie om gegevens UIT Game Center te kunnen verwijderen dat zou wel handig zijn. En dat je niet na elke update van iOS weer ingelogd bent.
  Uitschakelen = uitschakelen Apple.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @MEEUW Siri & Voice Control hebben A) geen r*k met Game Center te maken en zijn B) gewoon uit te schakelen. Op mijn 4S staan beiden netjes uit. Zoek maar in Instellingen.

  Persoonlijk heb ik pas in één game echt problemen ervaren met Game Center: na de login bij Game Center liep de game vast. Nu weet ik dus dat dat aan iOS9 ligt en niet aan de game zelf…

  Off-topic:
  Wat ik hoop is dat Apple andere bugs oplost, die zich bij mij voordoen sinds iOS9.3: ik gebruik Speak Selection (Settings > General > Accessibility) vaak, maar sinds iOS9.3 wordt een selectie ALTIJD uitgesproken met de Low Quality-voice, ook al heb je de Enhanced Quality voices voor de betreffende talen gedownload. Alleen binnen Messages (Berichten) gaat het goed; voor de rest hoor je bij gebruik van die functie nu steevast Xander.compact of Daniel.compact (English, UK). Mijn vermoeden is dat dit komt door het exorbitante geheugengebruik, want zelfs op mijn 6S lukt het mij slechts met moeite om meer dan 500MB van de 2GB RAM vrij te krijgen. Vóór iOS9.3 was deze bug er niet, en lag ook het geheugengebruik een stuk minder hoog… In 9.2.1, bijvoorbeeld, had ik rond de 800MB vrij met mijn gemiddelde payload aan achtergrond-apps (dus zónder welke app dan ook te sluiten). Nu, in iOS9.3, heb ik met álle apps dicht geluk als ik rond de 500MB (net erboven) uit kan komen. Een herinstallatie heeft hierin geen soelaas geboden; niet als ‘nieuw’ en niet middels een teruggezette back-up, dus ik vermoed dat er ergens een lekkend proces is.
  Helaas heeft Apple de Console-functie (die in iPhone Configuration Utility zat) in de ban gedaan voor gebruikers van iOS9, dus ik kan niet makkelijk achterhalen of dit waar is en zo ja welk proces het dan wel is. Daarvoor móet ik nu A) Xcode installeren en B) ook daadwerkelijk aan een project bezig zijn. Dat is jammer, want ook is daarmee de console-functie (of wat je ervoor terug krijgt) niet zo ‘realtime’ als met de oude iPhone Configuration Utility…

 • Profielfoto
  Domtoren

  Een optie om gegevens UIT Game Center te kunnen verwijderen dat zou wel handig zijn. En dat je niet na elke update van iOS weer ingelogd bent.
  Uitschakelen = uitschakelen Apple.

  Helemaal eens.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @MEEUW Siri & Voice Control hebben A) geen r*k met Game Center te maken en zijn B) gewoon uit te schakelen. Op mijn 4S staan beiden netjes uit. Zoek maar in Instellingen.

  Laat maar zien hoe het moet, er is niks in instellingen te vinden (game center uitschakelen en siri en stem bediening).
  Het kan niet.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Siri is makkelijk: Instellingen > Algemeen > Siri > UIT

  Stembediening kan kennelijk inderdaad niet. Maar waarom zou je eigenlijk ook? Stembediening is, in tegenstelling tot Siri volledig lokaal (lees: er is géén internetverbinding nodig). Mijn 4S was toen ik hem voor het laatst echt gebruikte gejailbreakt en ik had er toen een tweak op die Voice Control uitzette. Maar stock (zonder jailbreak) kan het niet, kennelijk… Misser van mij en van Apple…

  Game Center zou wat mij betreft ook wel volledig uitschakelaar moeten zijn…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dus niet iets roepen waar je geen verstand van heb!
  Waarom zou je eigenlijk ook? Omdat als de telefoon in broekzak zit hij rare dingen kan doen als je in beweging bent.
  spontaan telefoonnummers bellen.
  Lock = lock. Punt geen discussie.

  Maarja zal jij geen last van hebben met je kantoorbaan:)