Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 april 2016

iOS 9.3.2 rekent af met Game Center-bugs

Vorige week kwam de eerste publieke beta van iOS 9.3.2 uit. In soort kleine updates lost Apple meestal bugs op en de eerste zijn inmiddels bekend. Een aantal Game Center-bugs die al sinds de release van iOS 9 de kop op staken, worden in iOS 9.2.3 gefikst.

De bugs zorgen ervoor dat Game Center direct vastloopt of slechts een wit scherm toont. Het aantal klachten neemt sinds de release van iOS 9 toe en ook binnen games zorgen de vastlopers voor problemen.

Probleem voor gamers en ontwikkelaars

Apple lijkt met iOS 9.3.2 zijn centrale hub voor het verzamelen van highscores en koppelen van gamers weer onder controle te hebben. Betatesters die last van de problemen hadden, vertellen tegen TouchArcade de volgende reactie van de iPhone-maker te hebben ontvangen: “Engineering heeft veranderingen geïmplementeerd die dit probleem oplossen. Deze zijn in de nieuwste beta van iOS 9.3.2 doorgevoerd.”

De problemen met Game Center waren niet alleen voor gamers vervelend, ook ontwikkelaars zagen de high score-functies binnen hun games slecht functioneren. Dit zorgde soms voor (onterecht) negatieve reviews met klachten over witte schermen.

iOS 9.3.2 is op moment van schrijven alleen als publieke beta beschikbaar. Omdat het om een kleine update gaat, zal de definitieve versie niet lang meer op zich laten wachten.

Reageer op artikel:
iOS 9.3.2 rekent af met Game Center-bugs
Sluiten