Infuse 4.1: verbeterde interface en engine

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Mediaspeler Infuse voor iOS en tvOS heeft een update naar versie 4.1 gehad. Ontwikkelaar FireCore heeft in de nieuwe versie een groot aantal functies toegevoegd, die voornamelijk van de Apple TV een nog betere mediaspeler maken.

Infuse onthoudt bij het sluiten van de app nu waar je gebleven was met kijken, zodat je later direct verder kunt kijken. Daarnaast is er voor de Apple TV nu ook een donkere interface, die was er al langer voor iOS.

infuse41-watched
Infuse 4.1: een pictogram geeft aan hoe ver je een video hebt gekeken.

Bij het opstarten scant de app nu automatisch op de achtergrond naar nieuwe bestanden, zodat deze sneller in het overzicht verschijnen. Ook wordt het .divx formaat wordt nu ondersteund en is het mogelijk om video vanaf externe servers met SMB, FTP en SFTP af te spelen. De software weet series nu ook in seizoenen te verzamelen.

Bezitters van een home cinema-systeem zullen blij zijn met de ondersteuning voor 7.1 HD-audio op 24 bits.

infuse41-dark
Infuse 4.1: donkere interface op Apple TV.

Infuse is zoals gebruikelijk verkrijgbaar in een gratis versie en een betaalde versie van € 9,99 die alle functies ontgrendelt en de meeste formaten leest.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Voor mij is er maar 1 mediaspeler en dat is Kodi! Het zou mooi zijn als die naar de Apple TV komt!

 • Profielfoto
  App69

  Met Infuse hoef je niks te installeren.
  Hoe gemakkelijker wil je het nog hebben.

 • Profielfoto
  FloorvN

  @ ArMac,

  je kunt al behoorlijk lang redelijk eenvoudig Kodi installeren op de nieuwe Apple TV4 !

  Google dat maar eens..

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Met Infuse hoef je niks te installeren.
  Hoe gemakkelijker wil je het nog hebben.

  Jawel hoor Infuse

 • Profielfoto
  ajschot

  Echt DE fijnste media player op iOS en AppleTV. Zonder veel moeite speelt alles en met metadata echt super handig!

 • Profielfoto
  boo-lee

  Inderdaad een prachtige app die steeds beter wordt! Apple TV 4 + NAS + Infuse vormen samen de perfecte media player voor mij. Knap ook hoe dicht het ontwikkelteam bij de user community staat.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ook ik vind Infuse geweldig! Op m’n gejailbreakte Apple TV 2 was het al prima, maar nu op de 4 werkt het helemaal vlekkeloos. Ondersteuning voor Scrobbler is ook fijn.

 • Profielfoto
  App69

  je kunt al behoorlijk lang redelijk eenvoudig Kodi installeren op de nieuwe Apple TV4 !

  Tja, klopt.
  Hier dus.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik heb zelf een Synology NAS en gebruik de DS video App van Synology op mijn Apple TV en kan tot nog alles daarmee afspelen.

  Kan iemand mij vertellen wat de meerwaarde dan nog is van inFuse

 • Profielfoto
  Chytin

  Toen Apple de Appstore voor de Apple tv had aangekondigd was Netflix, YouTube en Infuse de apps die ik altijd op mijn Apple tv wilde hebben.
  Ik heb een popcorn hour C200 en A400 maar ik gebruik ze niet meer. De cover arts, subtitels downloaden in Infuse zien er heel gelikt uit.
  Ik zou de betaalde versie aanraden. Daarmee steun je FireCore en kunnen ze blijven ontwikkelen aan deze software. En trust me, ze staan nooit stil!

  Als je iOS versie had gekocht dan mocht je gratis de tvOS versie downloaden. Dat was bij de launch, weet niet of het nog steeds zo is.

  Dit is de mediaplayer die je moet hebben als je thuis een NAS hebt staan. Een app die zo simpel en gelikt uitziet dat je haast zou denken dat het van Apple zelf komt.

 • Profielfoto
  App69

  Kan iemand mij vertellen wat de meerwaarde dan nog is van inFuse?

  Probeer eens de gratis versie.

 • Profielfoto
  vincentvega

  Sorry maar geef mij maar Plex. Met name omdat veel van de afbeeldingen gewoon niet kloppen. Bij Plex gaat dat altijd goed.

 • Profielfoto
  bonestaak

  Ja ik heb ook plex pass, kan inderdaad veel maar als je dus geen supersterke NAS hebt moet je altijd alles naar mp4 converteren. Dus ik ga toch eens kijken of die infuse (5) beter is. Dat ik dan geen functies meer heb zoals lyrics, nou jammer dan. Was alleen benieuwd of je infuse een keer moet kopen of zowel voor Ipad en Apple tv (laatste heb ik ook nog niet, dat zal wel het najaar worden als de tv5 beschikbaar komt.