Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2016

HTC 10 is de eerste Android met AirPlay

HTC heeft dinsdagmiddag de HTC 10, het nieuwe vlaggenschip voor 2016, uit de doeken gedaan. Het is een strakke aluminium telefoon met 5,2-inch Quad HD-scherm, 12 megapixel camera en 4GB RAM. Maar dat is voor ons niet het interessantst.

De HTC 10 ondersteunt als eerste Android-telefoon ooit AirPlay voor audio-streaming. AirPlay is onderdeel van HTC Connect, een functie waarmee je audio en video naar een groot aantal apparaten kunt streamen.

Licentie van Apple

HTC heeft een licentie op AirPlay. Het is dus geen workaround met externe apps, maar officiële en native ondersteuning die updates krijgt wanneer Apple iets aan de AirPlay-standaard wijzigt. Dit is een grote stap voor een Android-fabrikant en ook voor Apple, dat blijkbaar open staat voor een grote adoptie van AirPlay en het niet als exclusieve functie voor zijn eigen apparaten wil houden.

HTC Connect laat zich met drie vingers activeren.

Focus op Audio en Camera

Het nieuwe unibody-toestel van HTC onderscheidt zich naast AirPlay ook op het gebied van high-end audio. Het toestel heeft twee speakers aan de voorkant, waarbij de hoge tonen uit de bovenste speaker komen en de onderste speaker verantwoordelijk is voor de lage tonen. Iets dat Apple in de iPad Pro ook toepast. Verder bevat het toestel 24-bit geluid en bijpassende koptelefoons voor audio met hoge resolutie. Ook leuk: na een gehoortest worden de equalizer-instellingen gepersonaliseerd.

De 12 megapixel camera ondersteunt ook 4K video en HTC heeft de camera aan de voor én achterkant van optische stabilisatie voorzien. Met gepolijste stalen randen en een unibody van aluminium heeft de HTC 10 looks die Apple-gebruikers niet vreemd zijn. Aan de binnenkant zit een accu van 3000 mAh en 4GB RAM en 32GB of 64GB opslag die met een microsd-kaart tot 2TB uitgebreid kan worden. Aan de onderkant zien we tot slot een USB-C-poort en vingerafdrukscanner.

We hopen op een succesvol jaar voor HTC en de HTC 10. Het toestel ziet er op papier en de foto’s veelbelovend uit, maar of het genoeg is om aan de bovenkant van de Android-markt te concurreren met de Galaxy S7 valt te bezien. In mei is de HTC 10 voor 749 euro (32GB) te koop en onderaan deze pagina zijn alle technische specificaties te vinden.

Reageer op artikel:
HTC 10 is de eerste Android met AirPlay
Sluiten