Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2016

Google Agenda vult gaten zelf nuttig op

Geen tijd om te sporten, boeken te lezen, een nieuwe taal te leren of ander persoonlijk doel te verwezenlijken? Tuurlijk wel! Google Agenda gaat je automatisch op gaten in je agenda wijzen waarin je prima aan een persoonlijk doel kunt werken.

Google wil het met de nieuwe functie makkelijker maken om tijd te vinden voor persoonlijke doelen. Na het opgeven van een doel in de agenda, worden afhankelijk van je plannen automatisch reminders toegevoegd.

Automatisch plannen en omplannen

Een doel toevoegen werkt net als het toevoegen van een afspraak via de knop onderaan de app. In plaats van Herinnering of Afspraak kies je voor Doel waarna Google je een aantal vragen stelt over het doel. Bijvoorbeeld: drie keer per week een uur sporten in de avond. De app plant het sporten dan automatisch om je afspraken heen.

Als er toch een afspraak verschijnt op het moment waarop een doel gepland was, wordt er naar een ander moment of andere dag gezocht. Ook kan de activiteit met een knop uitgesteld worden. Google Agenda leert uiteindelijk je dagritme en past je doel-activiteiten hierop aan. Om dit goed te laten werken is het uiteraard vereist dat je hele leven in Google Agenda staat. De update verschijnt vandaag in de App Store.

Reageer op artikel:
Google Agenda vult gaten zelf nuttig op
Sluiten