Google Agenda vult gaten zelf nuttig op

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Geen tijd om te sporten, boeken te lezen, een nieuwe taal te leren of ander persoonlijk doel te verwezenlijken? Tuurlijk wel! Google Agenda gaat je automatisch op gaten in je agenda wijzen waarin je prima aan een persoonlijk doel kunt werken.

Google wil het met de nieuwe functie makkelijker maken om tijd te vinden voor persoonlijke doelen. Na het opgeven van een doel in de agenda, worden afhankelijk van je plannen automatisch reminders toegevoegd.

Automatisch plannen en omplannen

Een doel toevoegen werkt net als het toevoegen van een afspraak via de knop onderaan de app. In plaats van Herinnering of Afspraak kies je voor Doel waarna Google je een aantal vragen stelt over het doel. Bijvoorbeeld: drie keer per week een uur sporten in de avond. De app plant het sporten dan automatisch om je afspraken heen.

Als er toch een afspraak verschijnt op het moment waarop een doel gepland was, wordt er naar een ander moment of andere dag gezocht. Ook kan de activiteit met een knop uitgesteld worden. Google Agenda leert uiteindelijk je dagritme en past je doel-activiteiten hierop aan. Om dit goed te laten werken is het uiteraard vereist dat je hele leven in Google Agenda staat. De update verschijnt vandaag in de App Store.

Goals create_FINAL

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Oliveanus

  Verschrikkelijk, gaat Google ook nog je agenda vullen. Ik probeer zoveel mogelijk te ont-googlen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Super handige functie(y)

 • Profielfoto
  Needler

  Op zich een handige functie natuurlijk. Maar nu weet Google ook dat je 3x per week hardloopt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil niemand hier op z’n tenen gaan staan maar jullie zijn echt nog niet eens de helft zo interessant als dat jullie denken te zijn. ?

 • Profielfoto
  Neowip

  Hmmm, stel je voor dat Google of Facebook straks ook recruitment services gaan aanbieden… Toch handig om dan te weten wie d’r een rasechte procrastinatinator is en wie z’n doelen altijd haalt.

  Vind de functies erg interessant maar de verzameling data die slechts enkele bedrijven over je weten te verzamelen neemt enge vormen aan.

 • Profielfoto
  gipsman

  1984 revisited.

 • Profielfoto
  gipsman

  Shmoo’s avatar is bij een aanslag omgekomen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik zie niet in waarom een agenda mij moet wijzen op lege plekken in zichzelf.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  En … Apple weet dat niet met iCloud? Of Microsoft met Outlook/Live/Hotmail? Of Yahoo met de eigen diensten ?

  Kop op zeg: ik mag soms leuke projecten doen met Data-analyse bij grote ondernemingen … Business Intelligence en Big Data … Leuke dingen kun je ermee doen …

  Maar zoals met alles; je kunt het ten goede inzetten, maar ook voor dubieuze of ‘minder valide’ zaken …

  Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk een best leuke feature vind. Intrunsive? Ja, maar dat is alles wat een profiel van je opbouwd … Inclusief Siri …

 • Profielfoto
  Zakske

  Ben je net van plan om te gaan eten, heeft Google besloten dat je een uur moet gaan rennen.

 • Profielfoto
  Caszz

  Fijn Google bepaald hoe ik moet leven. Haha NOT!