FBI: ‘Niets bruikbaars op gekraakte iPhone’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Hoewel de FBI erg gesloten is, begint er de laatste dagen wat informatie te lekken. Zo wisten anonieme bronnen gisteren te melden dat een zero-day exploit is gebruikt om de iPhone van de San Bernardino-schutter te kraken. Nu is er weer een lek.

CBS News meldt dat de opsporingĀ­dienst tot nu toe geen enkele bruikbare informatie op de iPhone 5c van Syed Farook gevonden. De analyse van de data zou echter nog niet volledig zijn afgerond.

Werktelefoon

De FBI moest en zou toegang tot de iPhone van de terrorist krijgen en sleepte Apple in februari voor de rechter. Toen de dienst echter met hulp van een derde partij toegang tot de telefoon kreeg, werd de rechtszaak gestopt. De iPhone in kwestie was de werktelefoon van de terrorist, hij had zijn prive-telefoons bij de aanslag vernietigd.
cook-zweer-16x9

Staartje

De strijd tussen Apple en de FBI is overigens nog niet voorbij. Naast de San Bernardino-zaak loopt er ook eenĀ procedureĀ in New York, waar de FBI medewerking eist bij het ontgrendelen van de iPhone 5s van een drugsdealer. Een lagere rechter oordeelde eerder in het voordeel van Apple, maar de FBI gaat in hoger beroep. Omdat het om een iPhone 5s gaat, is de methode die gebruikt werd om de iPhone 5c van Syed Farook te kraken niet bruikbaar.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  “drugsdeler”… leuke typefout!

 • Profielfoto
  imathijs

  Staat op het internet, dus is het waar.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Zoveel moeite… Maar dat wisten ze ook niet

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Tja, En dan doen ze al die moeite, en kijk wat het oplevert, ben blij dat apple geen backdoor gemaakt heeft, anders hadden ze die nu wel mooi in handen gehad. Dat ze hun been maar stijf houden bij Apple:-)