Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2016
Leestijd: 1 minuut

FBI: ‘Niets bruikbaars op gekraakte iPhone’

Hoewel de FBI erg gesloten is, begint er de laatste dagen wat informatie te lekken. Zo wisten anonieme bronnen gisteren te melden dat een zero-day exploit is gebruikt om de iPhone van de San Bernardino-schutter te kraken. Nu is er weer een lek.

CBS News meldt dat de opsporing­dienst tot nu toe geen enkele bruikbare informatie op de iPhone 5c van Syed Farook gevonden. De analyse van de data zou echter nog niet volledig zijn afgerond.

Werktelefoon

De FBI moest en zou toegang tot de iPhone van de terrorist krijgen en sleepte Apple in februari voor de rechter. Toen de dienst echter met hulp van een derde partij toegang tot de telefoon kreeg, werd de rechtszaak gestopt. De iPhone in kwestie was de werktelefoon van de terrorist, hij had zijn prive-telefoons bij de aanslag vernietigd.

Staartje

De strijd tussen Apple en de FBI is overigens nog niet voorbij. Naast de San Bernardino-zaak loopt er ook een procedure in New York, waar de FBI medewerking eist bij het ontgrendelen van de iPhone 5s van een drugsdealer. Een lagere rechter oordeelde eerder in het voordeel van Apple, maar de FBI gaat in hoger beroep. Omdat het om een iPhone 5s gaat, is de methode die gebruikt werd om de iPhone 5c van Syed Farook te kraken niet bruikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FBI: ‘Niets bruikbaars op gekraakte iPhone’
Sluiten