‘Facebook werkt aan Snapchat-concurrent’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De iOS-afdeling bij Facebook is dit jaar behoorlijk productief. Naast bots in Messenger en uitgebreide functies voor live video in de Facebook-app zelf, komt het sociale netwerk naar verluidt met een Camera-app die een aantal functies van Snapchat leent.

In 2014 probeerden Zuckerberg en co. het al met Slingshot, een camera-app waarbij foto’s na 24 uur verdwenen. Met de nieuwe app zou het ook mogelijk worden om video’s en foto’s op te slaan en live te streamen.

Meer persoonlijke dingen delen

Bronnen vertellen The Wall Street Journal dat de nieuwe camera-app gebruikers moet aansporen om meer persoonlijke foto’s en video’s te delen. Volgens eerdere berichten bezoeken de meeste gebruikers Facebook regelmatig, maar gedragen ze zich veel passiever dan in de afgelopen jaren. Met live-streaming en herinneringen probeert Facebook het delen van persoonlijke content aan te moedigen.
facebook-live-world-16x9
Een prototype van de app zou momenteel net zo werken als Snapchat en biedt gebruikers na het opstarten direct de mogelijkheid om beelden te maken die na een korte periode weer verdwijnen. Daarnaast is het mogelijk om live uit te zenden en vrienden voor een livestream uit de nodigen. Content kan op Facebook en Instagram geplaatst worden.

Flashback: Slingshot flopte

De vorige poging van Facebook om een antwoord op Snapchat te geven flopte behoorlijk. Slingshot werd in 2014 gelanceerd, maar werd een jaar later weer uit de App Store gehaald. De app had een bijzondere werking: je moest reageren om een foto die een vriend stuurde te zien.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  i.am.will

  Waarom weer een aparte app? Integreer het gewoon in een van de bestaande apps.

 • Profielfoto
  Afroman

  De huidige facebook-app is al zo zwaar, log en helemaal niet efficient qua energie, cpu-cycles etc. Die moet eerst aangepast worden voordat je de rest van de apps erin gaat integreren.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Gevecht om persoonlijke data is inmiddels een flinke vaart aan het nemen.