Facebook Messenger kan nu groepsbellen

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Facebook voorziet zijn Messenger-app in hoog tempo van nieuwe functies. Na een platform voor chatbots vorige week is vandaag een functie voor groepsbellen gelanceerd. Je kunt er 50 vrienden tegelijk mee bellen. Videobellen met groepen is nog niet mogelijk.

David Marcus, chef Facebook Messenger, kondigde de functie op zijn eigen Facebook-pagina aan. Een groepsgesprek starten kan binnen bestaande groep door op het bel-icoon rechtsboven te drukken.

De uitrol van de functie is gaande en is volgens Facebook binnen 24 uur wereldwijd beschikbaar. Deelnemers aan een groepsgesprek kunnen de oproep individueel opnemen of weigeren en de beheerder krijgt een interface om groepsleden toe te voegen of uit het gesprek te verwijderen. Daarmee lijkt het enigszins op Skype.
messenger-group-call-001
Met ruim 900 miljoen gebruikers is Facebook Messenger uitgegroeid tot een groot chatplatform. Hoewel het niet zo groot is als WhatsApp, durft het sociale netwerk met Messenger in hoog tempo te experimenteren. Zo krijgt de app chatbots, werden er minigames gelanceerd en is er een Apple Watch-app.

  • Facebook Messenger is een gratis download in de App Store

Reacties

0 reacties