Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2016
Leestijd: 1 minuut

Facebook lanceert Messenger-bots

Facebook heeft tijdens zijn ontwikkelaars­conferentie F8 een nieuw platform voor bots binnen Facebook Messenger gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag om bots naar de populaire chat-app met bijna 900 miljoen gebruikers te brengen.

Bots zijn hot en misschien zelfs de toekomst. In principe is een bot niets anders dan een geautomatiseerde app die taken op basis van jouw input uitvoert. Het bot-platform van Facebook is nu in beta-fase.

Chattend leven

Tijdens de presentatie zei CEO Mark Zuckerberg dat niemand meer wil bellen en dat bots breed toepasbaar zijn. Tijdens de presentatie werden bots van CNN en een bloemen-bezorgdienst getoond. De CNN bot stuurt nieuwsberichten die op je interesses worden aangepast en de bloemen bot kan met een gesprekje bloemen bestellen bij een bezorgdienst. Er zijn meer mogelijkheden, denk aan bioscoopkaartjes, eten bestellen of een afspraak bij de tandarts maken.

In onderstaande video zie je een demo van een bestelling bij een webshop door middel van een Messenger-bot die een aantal vragen stelt.

Mix van kunstmatige intelligentie en mensen

Naast de standaard vragen en antwoorden is de bedoeling dat bots uiteindelijk slim worden. Door middel van kunstmatige intelligentie kunnen bepaalde zinnen worden geïnterpreteerd. Bijvoorbeeld “ik wil graag twee kaartjes bestellen voor Batman v Superman in Pathé Tuschinski vanavond.” Dit zal voorlopig een mix van menselijke en kunstmatige intelligentie vereisen.

Ontwikkelaars kunnen nu met het platform aan de slag. Gebruikers van Messenger vinden binnenkort in het zoek-scherm van de app niet alleen contactpersonen, maar ook bots terug. Facebook is niet het eerste bedrijf dat bots binnen een messaging-app aanbiedt. Concurrenten Telegram en Kik kwamen vorige week ook met een platform voor chatbots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook lanceert Messenger-bots
Sluiten