Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 april 2016

Facebook breidt live-video fors uit

Terwijl Meerkat op zoek is naar een ander verdienmodel, zet Facebook juist vol in op live uitzenden via smartphone. Het sociale netwerk heeft zijn recent geïntroduceerde live-functie uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor het maken en ontdekken van live video.

Zo is het nu mogelijk om uitzendingen op te leuken met filters en effecten, terwijl kijkers de nieuwe reactie-emoji kunnen gebruiken. Leden van groepen en evenementen kunnen nu ook live binnen hun groep of event gaan.

Het ontdekken van live video is ook gemakkelijker geworden. Tijdens het kijken naar een live video kun je vrienden uitnodigen om mee te kijken en op de desktop toont een interactieve wereldkaart een overzicht van alle live-uitzendingen. De iOS-app krijgt binnenkort ook een apart live-gedeelte waarin naar video’s gezocht kunnen worden en ‘trending’ live video’s te zien zijn. Deze functies worden binnenkort actief.

Reageer op artikel:
Facebook breidt live-video fors uit
Sluiten