Facebook breidt live-video fors uit

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Terwijl Meerkat op zoek is naar een ander verdienmodel, zet Facebook juist vol in op live uitzenden via smartphone. Het sociale netwerk heeft zijn recent geĆÆntroduceerde live-functie uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor het maken en ontdekken van live video.

Zo is het nu mogelijk omĀ uitzendingen op te leuken metĀ filters en effecten, terwijl kijkers de nieuwe reactie-emoji kunnen gebruiken. Leden van groepen en evenementen kunnen nu ook live binnen hun groep of event gaan.
fblive-cut-001
Het ontdekken van live video is ook gemakkelijker geworden. Tijdens het kijken naar een live video kun je vrienden uitnodigen om mee te kijken en op de desktop toont een interactieve wereldkaart een overzicht van alle live-uitzendingen. De iOS-app krijgt binnenkort ook een apart live-gedeelte waarin naar video’s gezocht kunnen worden en ‘trending’ live video’s te zien zijn. Deze functies worden binnenkort actief.
live-map-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wow, nice!

 • Profielfoto
  erwin33

  Goed zo. Dat maakt Periscope gewoon overbodig. Dit is beter en handiger.

 • Profielfoto
  H.deweg

  “De Cirkel” komt toch wel eng dichtbij:roll:

 • Profielfoto
  knekkie

  Deze cirkel?

 • Profielfoto
  wacon

  Het heeft zijn toepassingen. Echter idd komt The Circle aardig dichterbij zo. Als je bv naar een festival gaat, kijken zowat de helft van de bezoekers naar hun schermpjes ipv naar de bands of de echte mensen rond hun heen. Live video in openbare gelegenheden is vooral ook voyeuristisch. Privacy is toch al aardig ver heen, maar gaat er zo weer een stap meer aan.