Exporteer je OS X-notities met Exporter

Door: Raymon Mens - 6 reacties

De notities-app van Apple heeft sinds kort een functie op Notities uit onder andere Evernote te importeren. Het exporteren van alle notities echter nog steeds niet mogelijk. Gelukkig is er nu hulp van een kleine, gratis Mac-app met de weinig verhullende naam Exporter.

De app maakt van iedere notitie een .txt-bestand met opmaak in Markdown. Dit kan nuttig zijn bij het maken van een back-up buiten iCloud of bij een overstap naar een andere notities-app dan die van Apple.

We hebben Exporter getest en kunnen concluderen dat de app voor een eerste versie goed werkt. Het enige nadeel is dat notities met Markdown-opmaak worden opgeslagen en lang niet alle apps ondersteunen deze taal voor het opmaken van tekst. Tot slot een kleine bug, alle geëxporteerde notes krijgen als aanmaakdatum 1 januari 1970.
notes-export
Chintan Ghate, de maker van Exporter, heeft de app gemaakt om te helpen met de migratie van de Notities-app naar zijn eigen app Falcon. Deze alternatieve app ondersteunt Markdown-opmaak en kost € 9,99 in de Mac App Store. Exporter kan los gedownload en gratis gebruikt worden.
Schermafbeelding 2016-04-20 om 16.51.31

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Voor mensen, zoals ik, die hun complete administratie vanuit Evernote geimporteerd hebben inclusief bijlagen e.d. is dit dus helemaal niks. Immers, waar het om gaat, de bijlagen, komen niet mee.

 • Profielfoto
  Melle

  en misschien even vermelden dat 10.11 of hoger is vereist… lijkt perfect een apple dat ik dringend eens nodig heb en met mijn Yosemite dus geen optie…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waar komt die absolute passie vandaan dat mensen ineens allemaal hun notities moeten gaan exporteren?
  Heb ik iets gemist, is er ergens een notitie export spelen waar je iets kunt winnen.. ?

 • Profielfoto
  Zakske

  Waar komt die absolute passie vandaan dat mensen ineens allemaal hun notities moeten gaan exporteren?

  Met Evernote gaat het niet lekker… dus de kans is aanwezig dat ze ophouden te bestaan, en dan is het fijn om je data te kunnen exporteren. Het probleem met het ecosysteem van Apple is dat importeren geen probleem is, maar het exporteren is vaak lastig / onmogelijk.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is ook wel een beetje overdreven. Ja het gaat slecht, dit bedrijf moet zichzelf opnieuw uitvinden maar dat wilt niet meteen zeggen dat het zal ophouden te bestaan.
  .
  Er zijn voldoende bedrijven die Evernote eventueel wel willen vernemen. Ik denk alleen al aan Adobe die wel iets kan met deze constructie in hun abonnementsvormen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Er zijn voldoende bedrijven die Evernote eventueel wel willen vernemen.

  Dat valt vrees ik best tegen, omdat er geen droog brood mee valt te verdienen. Phil Libin is weg en er zijn iets van dertig concurrenten, waaronder programma’s van de grote drie = Apple, Google en Microsoft.