Earth Day of niet, iMessage is altijd groen

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Het is dag van de aarde en dat viert Apple al de hele week, onder andere met het initiatief Apps voor de Aarde waarmee bijdrage wordt geleverd aan het Wereld Natuur Fonds. Vandaag laat Apple zien dat het logo van de Berichten-app niet voor niets groen is.

In een nieuwe commercial wordt met iMessage-berichten uitgelegd waarom iMessage groen is. De dienst draait volledig in Apple’s eigen datacenters die 100 procent hernieuwbare energie gebruiken.

Apple focust zich de laatste tijd meer dan ooit op groene initiatieven. Tijdens het laatste evenement in maart was er uitgebreid aandacht voor milieuzaken en onthulde Apple zijn eigen recyclerobot Liam. Ook liet de iPhone-maker weten dat het in 23 landen -waaronder Nederland en België- 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. Tot slot is 99% van Apple’s verpakkingen gemaakt van gerecycled papier of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Ook in de Apple Stores wordt stilgestaan bij de Dag van de Aarde. Medewerkers dragen groene in plaats van blauwe t-shirts en de Apple-logo’s aan de voorkant van de winkels zijn groenkleurig. Zelf iets doen op Earth Day? Stuur eens een iMessage in plaats van SMS.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Alleen jammer dat het gehele proces nog niet groen is. Dus de iMessage die je stuurt gaat als nog over een netwerk waar “grijze” stroom waarschijnlijk gebruikt wordt.
  In dat geval zou het misschien wel beter voor het milieu zijn om een SMS te sturen.

 • Profielfoto
  JWB

  Apple dacht: laten we er eens een Quartz-app-achtige reclame ingooien

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat heb ik ook nooit begrepen maar goed dat zal we weer zo’n design dingetje zijn die normale mensen niet begrijpen maar iets dat supernormaal is voor designers.
  .
  Het gaat zich niet zo zeer om het kleurtje groen van lekker groene vingers hebben en de wereld gaan redden maar de kleur van de app/dienst is groen. Je eigen dienst bouw je dan toch ook in de hoofd/huisstijl kleur van de app. Groen. Nee Apple gebruikt blauw voor iMessage (iCloud) en groen voor SMS.
  .
  Zo’n vergelijkbare fail zit ook in de Gezondheid app. Waarom is de water widget groen en niet blauw? Dat zullen wij wel nooit begrijpen maar Jony Ive des te beter.

 • Profielfoto
  MEEUW

  In een nieuwe commercial wordt met iMessage-berichten uitgelegd waarom iMessage groen is. De dienst draait volledig in Apple’s eigen datacenters die 100 procent hernieuwbare energie gebruiken.

  Hahahaha was 1 april al niet geweest?
  Kak wat is dit nu voor onzin.
  Het is groen omdat je geen papier en envelop en postzegel op de bus hoef te doen.
  scheel weer voor millieu.

  Nee de commerciele pr gaat echt heel ver, hebben ze niks meer te doen zeker… of was de creativiteit op….

 • Profielfoto
  App69

  Apple gebruikt blauw voor iMessage (iCloud) en groen voor SMS.

  Zat ik ook te denken.

 • Profielfoto
  Zakske

  Earth Day of niet, iMessage is altijd groen

  Sorry, maar iMessage is echt niet groen. Het enige dat op 100 procent hernieuwbare energie draait zijn al de datacenters van Apple; de rest hangt van de gebruiker af, en dat zal meestal niet groen zijn. Ik denk dat zelfs een ouderwetse SMS nog beter voor de aarde is, want daar heb je helemaal geen datacenter voor nodig.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik laad m’n iPhone thuis op via 100% groene energie en gebruik een provider (KPN) die 100% groene energie gebruikt dus ook dat stukje dat niet in handen van Apple is is groen. Weet alleen niet hoe groen de ontvangende partij is.

 • Profielfoto
  Zakske

  Weet alleen niet hoe groen de ontvangende partij is.

  In Nederlands lag het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in 2013 op 4,5%… ik denk dat je dus mag aannemen dat de energie die men in een iPhone pompt meestal niet groen is, en daardoor iMessage evenmin. Leuk voor de PR, maar onzin.

 • Profielfoto
  Oliveanus

  @Yosemite, goed bezig!
  En @criticasters, ik neem aan dat jullie zelf al paneeltjes op het dak hebben liggen of dat op andere wijze groen uit het stopcontact komt. Anders is het beter te zwijgen.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Jammer alleen dat Apple die milieuvriendelijkheid niet doorzet op de eigen hardwareproducten …

  Kijk: als je Mac Mini of MacBook (Pro / Air) en zelfs sommige iMac’s een langer leven wil geven en de performance wilt boosten … Dan kon je vroeger er een nieuwe HDD in prikken en het RAM geheugen opwaarderen.

  Da’ kan nu nie’ meer …

  Zit je dan met je MacBook Air 11″ 2 GB RAM … Helaas, het geheugen is niet op te waarderen …

  “Fouten met modules” heb ik gehoord als oorzaak, “te dun om zoiets te kunnen ook” … Vreemd alleen dat de concurrentie dat wel kan met even zo dunne machines …

  … en in mijn beleving is dat nog steeds het toppunt van groen: je machine LANGER kunnen gebruiken dan de beoogde economische cyclus (meestal ergens tussen de 3 en de 5 jaar) …

  Zulke filmpjes zijn leuk, maar inmiddels is de doctrine dat je zowat elk jaar en anders max elke twee jaar een nieuwe iPhone of iPad “moet” hebben wil je mee gaan (het is immers verworden tot een mode accessoire) en als je MacBook een jaar of twee/drie is … Upgraden? Nah, gooi hem weg – wij (apple) ontmantelt hem – maar koop AUB een nieuwe …

  … nee, erg groen allemaal :confused:….