Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2016

Earth Day of niet, iMessage is altijd groen

Het is dag van de aarde en dat viert Apple al de hele week, onder andere met het initiatief Apps voor de Aarde waarmee bijdrage wordt geleverd aan het Wereld Natuur Fonds. Vandaag laat Apple zien dat het logo van de Berichten-app niet voor niets groen is.

In een nieuwe commercial wordt met iMessage-berichten uitgelegd waarom iMessage groen is. De dienst draait volledig in Apple’s eigen datacenters die 100 procent hernieuwbare energie gebruiken.

Apple focust zich de laatste tijd meer dan ooit op groene initiatieven. Tijdens het laatste evenement in maart was er uitgebreid aandacht voor milieuzaken en onthulde Apple zijn eigen recyclerobot Liam. Ook liet de iPhone-maker weten dat het in 23 landen -waaronder Nederland en België- 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. Tot slot is 99% van Apple’s verpakkingen gemaakt van gerecycled papier of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Ook in de Apple Stores wordt stilgestaan bij de Dag van de Aarde. Medewerkers dragen groene in plaats van blauwe t-shirts en de Apple-logo’s aan de voorkant van de winkels zijn groenkleurig. Zelf iets doen op Earth Day? Stuur eens een iMessage in plaats van SMS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Earth Day of niet, iMessage is altijd groen
Sluiten