Grote Dropbox, kleine SSD? Lokale synchronisatie wordt optioneel

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Eén van de problemen met Dropbox is de verplichte synchronisatie. Om bestanden op de desktop te bekijken en bewerken, moeten ze gesynchroniseerd en op de lokale harde schijf opgeslagen worden. Niet handig bij een grote Dropbox en kleine SSD in een MacBook.

Dropbox gaat dit veranderen met ‘Project Infinite‘. Deze naadloze laag tussen cloud en harde schijf laat gebruikers bestanden uit Dropbox lokaal openen zonder deze te synchroniseren naar de harde schijf.

Cloud-bestanden lokaal bewerken

Dropbox kondigde de functie aan tijdens zijn Open-conferentie in Londen aan. In de praktijk betekent dit wanneer je Dropbox in OS X Finder of Windows Verkenner opent, je ook direct toegang hebt tot bestanden die niet gesynchroniseerd zijn. Deze zijn te herkennen aan het grijze cloud-icoon en kunnen net als andere bestanden bewerkt worden in alle Desktop-applicaties alsof het lokale bestanden zijn. Ze nemen echter geen ruimte in op je harde schijf. Ander gezegd: Dropbox gedraagt zich als een netwerk-share.

infinite-mac
Klik/tap voor groter.

De functie zal in eerste instantie voor betalende en zakelijke Dropbox-klanten beschikbaar zijn. Het bedrijf benadrukt dat het project nog in ontwikkeling is en doet geen mededelingen over prijzen of beschikbaarheid. Dropbox heeft hiermee een oplossing voor een van de grootste ergernissen bij Cloud-opslag in handen en dat werd hoog tijd. Tot die tijd blijft het behelpen met de webinterface op dropbox.com en selectieve synchronisatie. (Via: TechCrunch)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Kan niet wachten! Laat maar komen!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Sexy mensen bij Dropbox.:heart:
  .
  Daar werken alleen maar mooie mensen en terecht! Het zal wel niet lang duren voordat Google dit overneemt en Apple het ook gaat proberen met hun iCloud-mensjes maar dat wanneer je dan een bestand bekijkt of bewerkt dat in de iCloud staat, dat je dan de vraag krijgt om eerst je OS X te upgraden of de laatste versie van Pages te gebruiken.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Da’s echt het beste nieuws sinds het bericht dat de servers naar europa kwamen. Jammer genoeg is het niet heel veel sneller is geworden, maar toch. Als deze nieuwe “sync” methode goed functioneert, dan is dat een hele welcome functie.

  Nu sync-en we alles naar een Synology Nas voor hetzelfde effect. Goed genoeg in veel gevallen, alleen werken notificaties dan niet als je het wel zou willen.

  Dat gepuzzel met selective sync is ook niet alles, dat hebben ze dan wel weer goed begrepen bij DropBox.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Dat kan allang bij Stack. Werkt voor mij een heel stuk beter dan Dropbox welk ik heel lang heb gebruikt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zou alleen nog graag willen zien dat ze verschillende Pro abonnementen gaan aanbieden. Nu zie je heel erg dat ze zich aan het richten zijn op de zakelijke markt en niet meer zoals al die andere clouddiensten > vechten om het beste te scoren in allerlei online vergelijkingstabellen waar vooral maar één ding belangrijk is: Hoeveel GB krijg je gratis! Google Drive, STACK? Dan nemen we Google of STACK. Dat is niet meer de doelgroep die Dropbox probeert te bedienen.
  .
  Ik wil graag meedoen aan Dropbox Pro, al is het maar om aan te tonen dat dit soort software waar ik toch dagelijks fijn mee werk niet altijd gratis hoeft te zijn maar 99,- per jaar in de vorm van een donatie voor een klein beetje ( niet eens must have ) functies vind ik te veel van het goede. Ik bedoel, als ik heel erg gek en wild zou doen dan zou ik maximaal 50GB aan Dropbox-opslag vol kunnen duwen. Waarom zou ik dan 99,- betalen voor 1TB opslag waarvan ik zo’n 950GB nooit ga gebruiken. Nu gebruik ik twee gratis Dropbox-accounts met beide iets meer dan 20GB opslag en eentje is voor 78% gevuld omdat dit een backup is waar ik echt nooit iets in hoeft te veranderen en de andere waar ik dagelijks mee werk is voor zo’n 33% gevuld.
  Ze moeten gewoon een instap Pro abonnement maken waar je ongeveer 200GB krijgt voor 35,- per jaar dan zou ik meteen meedoen.

 • Profielfoto
  Sausje

  Dat kan allang bij Stack. Werkt voor mij een heel stuk beter dan Dropbox welk ik heel lang heb gebruikt.

  Nick, linkje? Ik zou deze functie graag gebruiken maar kan het in mijn instellingen niet vinden.