Designveteraan Apple naar GoPro

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Met Daniel Coster verliest Apple een van de meest loyale medewerkers binnen het design-team van Jonathan Ive. Coster was betrokken bij de succesvolle Apple-producten zoals de iMac, iPhone en iPad. Nu stapt de ontwerper over naar camerafabrikant GoPro.

Na 20 jaar Apple gaat Coster bij GoPro aan de slag als “Vice President of Design” en wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van alle hard- en software van het bedrijf dat bekend is om zijn actiecamera’s.

In een persbericht prijst GoPro Costers jarenlange werk bij Apple en zijn internationale erkenning. GoPro-oprichter Nick Woodman kent Coster al vele jaren persoonlijk. De twee ontmoetten elkaar in 2001 in Mexico, Woodman testte toen het eerste prototype van zijn cameraatje tijdens een surftrip.
gopro-in-hand-16x9

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Allicht, nu krijgt hij bij GoPro een leidinggevende rol die hij bij Apple nooit had gekregen omdat die voor Ive was weggelegd

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik begrijp ’t best. De designlui bij Apple vervelen zich werkelijk te pletter. Wat wordt er nu nog werkelijk nieuw “gedesigned”??? Uitdaging weg = verkassen.

 • Profielfoto
  EEDEEJEE

  Haha, THX-11398, misschien kan je wel eens gelijk hebben tenzij ze zich net niet vervelen maar wel met heel wat anders bezig zijn dan design.
  Ik moet hierbij denken aan het walgelijk zicht als ik mijn Magic Mouse 2 aan het opladen ben. Ik voel me beschaamd als er op dit moment iemand mijn “heiligdom” binnentreedt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …nu krijgt hij bij GoPro een leidinggevende rol die hij bij Apple nooit had gekregen…

  .
  Ja, qua design kan hij zich bij GoPro wel lekker uitleven.:)

 • Profielfoto
  McNismo

  Klojo!!
  Lekker hart voor de zaak.

 • Profielfoto
  jan jansen

  Kom kom, je moet nooit te lang bij hetzelfde bedrijf blijven werken. Wij zetten mensen op straat omdat ze wel goed functioneren maar tevens vastroesten. De kassa juffrouwen bij V&D noemen we dat. Blijf je langer dan 10 jaar bij hetzelfde bedrijf dan ben je als een ambtenaar. En daar kan geen enkel dynamisch bedrijf iets mee.

 • Profielfoto
  polansky

  Kom kom, je moet nooit te lang bij hetzelfde bedrijf blijven werken. Wij zetten mensen op straat omdat ze wel goed functioneren maar tevens vastroesten.

  .
  Inderdaad Sir Jonathan Ive is al jaren ingekakt…
  Tijd dat ze hem bij Apple op straat kwakken.

  Er is al jaren niks inspirerend meer aan het design van Apple producten.
  Daar waar er vroeger regelmatig met de vormgeving gespeeld werd is het bij Apple tegenwoordig jarenlang naar hetzelfde design moeten aankijken als er nieuwe modellen uitkomen.

 • Profielfoto
  koen

  Wat wil je dan, een ronde iPhone?