Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2016
Leestijd: 1 minuut

Belangrijke Tesla-manager naar Apple

Volgens Tesla CEO Elon Musk is Apple een “kerkhof” voor Tesla-engineers die niet goed genoeg zijn. Vandaag is bekend geworden dat niet alleen engineers naar Apple overstappen, ook een belangrijke senior manager is vertrokken naar Cupertino.

Dit bevestigt Tesla tegenover Electrek. Het gaat om Chris Porritt die bij Tesla Vice President of Vehicle Engineering was en de ontwikkeling van elektrische voertuigen overzag. Hij was eerder werkzaam bij Aston Martin.

Special Projects Group

Volgens Electrek gaat Porritt leiding geven aan een Special Projects Group en zullen diverse engineers direct aan hem rapporteren. Apple gebruikt de naam ‘Special Projects’ wel vaker voor zaken die nog niet publiek bekend zijn. In dit geval gaat het om de Apple Car, ook wel Project Titan genoemd. Apple heeft met Porritt een zwaargewicht uit de auto-industrie binnengehaald. Bij Aston Martin was hij betrokken bij enkele van de meest iconische auto’s van het merk, zoals de One 77 SuperCar, V12 Zagato en DB9.

Aston Martin DB 9.

Speculaties over een eigen Apple Car werden vorig jaar aangewakkerd door de overstap van verschillende engineers van Tesla en andere grote autofabrikanten. Apple geeft zoals gebruikelijk niet veel concrete informatie, maar Tim Cook zei onlangs dat Apple’s auto plannen ‘nog lang niet concreet‘ zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belangrijke Tesla-manager naar Apple
Sluiten