9,7-inch iPad Pro van binnen: meer lijm, meer accu, minder speaker

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Enkele dagen na de iPhone SE ontkomt ook de nieuwe iPad Pro met een scherm­grootte van 9,7-inch niet aan de schroevendraaier van iFixit voor een eerste blik op het binnen­werk. Op enkele minieme details na zijn er geen verrassingen.

De kleine iPad Pro is uitgerust met een accu van 27,91 watt-uur, een kleine toename vergelijken met de 27,62 Whr van de iPad Air 2 en aanzienlijk kleiner dan de batterij in de grote iPad Pro (38,8 Whr).

97-inch-ipp-tear
Klik/tap voor groter.

In tegenstelling tot de 12,9-inch iPad Pro, is de kleine variant niet voorzien van klankkasten voor de speakers. Logisch, want het apparaat zit tot de nok vol met accu en andere componenten. Mogelijk is dat ook een verklaring voor de grote hoeveelheid lijm die gebruikt is. Volgens iFixit wordt geen enkele iPad door zoveel lijm bij elkaar gehouden als het nieuwe 9,7-inch apparaat. Zelfs de antennekabel zit met lijm vast.
ipp-camera-97inch
iFixit bevestigt verder de 2GB RAM-geheugen en dat de camera wat aan de achterkant uitsteekt, wordt verklaard door het feit dat deze erg diep in de behuizing geplaatst is. De camera is precies gelijk aan die van de iPhone 6s Plus en heeft naast 12 megapixels en 4K video ook optische beeldstabilisatie. De complete teardown is het bekijken waard.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Wordt nou de accu met de iPad Air 2 vergeleken en de speakers met de grote Pro?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Watt-uur is in dit geval het vermogen van de accu, niet van de speakers. Zie ook dit hier.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan weet je wel waar ze allemaal zo gek van zijn geworden bij Apple. De hebben hele dagen met hun neus boven de lijmgeuren gehangen.:grin:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Och, die arme Chineesje. Over vijf jaar hebben die allemaal doorgebrande neus-schotjes.

 • Profielfoto
  oblomov

  Een 12 megapixel camera in een iPet!!!!!

 • Profielfoto
  Zakske

  Een 12 megapixel camera in een iPet!!!!!

  Super handig!!!