Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2016

Apple steunt WNF met Apps voor de Aarde

Onder het motto “Help de planeet, elke app telt” is Apple samen met het Wereld Natuur Fonds een nieuwe actie gestart. Vanaf nu tot en met 24 april 2016 gaat 100 procent van de opbrengsten van een aantal deelnemende apps naar het fonds.

In totaal doen 27 apps aan de actie mee, ze zijn allemaal op een speciale pagina in de App Store te bekijken. Apps voor de Aarde is een opstapje naar Earth Day op 22 april. Apple haakt daar jaarlijks op aan.

Groene initiatieven

Sinds Tim Cook aan het roer staat, zijn de groene initiatieven van Apple erg zichtbaar. Het bedrijf investeert fors in groen stroom, zonnepanelen, recycling van papier en verantwoord beheerde bossen. Onlangs liet Apple weten dat het in 23 landen -waaronder Nederland en België- 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. Daarnaast is 99% van Apple’s verpakkingen gemaakt van gerecycled papier of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Op Earth Day (22 april 2016) kleuren de Apple Stores groen.

Deze apps doen mee

Zowel gratis als betaalde apps en games doen mee met de actie. In-app aankopen tellen overigens ook, dus laat de munten en gems maar rollen en steun het WNF.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple steunt WNF met Apps voor de Aarde
Sluiten