Apple steunt WNF met Apps voor de Aarde

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Onder het motto “Help de planeet, elke app telt” is Apple samen met het Wereld Natuur Fonds een nieuwe actie gestart. Vanaf nu tot en met 24 april 2016 gaat 100 procent van de opbrengsten van een aantal deelnemende apps naar het fonds.

In totaal doen 27 apps aan de actie mee, ze zijn allemaal op een speciale pagina in de App Store te bekijken. Apps voor de Aarde is een opstapje naar Earth Day op 22 april. Apple haakt daarĀ jaarlijks op aan.

Groene initiatieven

Sinds Tim Cook aan het roer staat, zijn de groene initiatieven van Apple erg zichtbaar. Het bedrijfĀ investeert fors in groen stroom, zonnepanelen, recycling van papier en verantwoord beheerde bossen. Onlangs liet Apple weten dat het inĀ 23 landen -waaronder NederlandĀ enĀ BelgiĆ«- 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. Daarnaast isĀ 99% van Appleā€™s verpakkingen gemaakt van gerecycled papier of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Op Earth Day (22 april 2016) kleuren de Apple Stores groen.
Op Earth Day (22 april 2016) kleuren de Apple Stores groen.

Deze apps doen mee

Zowel gratis als betaalde apps enĀ games doen mee met de actie. In-app aankopen tellen overigens ook, dus laat de munten en gems maar rollen en steun het WNF.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Zorg dat scherm niet zo snel breek. Dat scheel een hoop voor het milieu.
  Scheel ook een hoop energie.

  Allemaal beter voor de wereld, en ons.

 • Profielfoto
  html-junky

  Toch vind ik het elk jaar weer leuk hoe apple hiermee bezig is