Apple Pay uitgebreid in Australië, nieuwe Apple Store in Marseille

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Australië heeft schattige koala’s, een prachtig Opera House aan het water en Apple Pay wordt er fiks uitgebreid. Je zou er bijna jaloers op worden. Ander buitenlands nieuws: in Marseille, het zonnige Zuid-Frankrijk, opent een nieuwe Apple Store.

Eerst terug naar Australië. Apple Pay was er al langer beschikbaar, maar alleen in combinatie met credit cards van American Express. Nu is de betaaldienst er ook voor Visa en andere debetkaarten.

Overeenkomst Apple en ANZ

De uitbreiding van Apple Pay komt door een nieuwe overeenkomst tussen Apple en de Australia and New Zealand Banking Group (ANZ). De bank is niet de grootste, maar wel de eerste Australische bank met Apple Pay. Naast Australië is Apple Pay nu beschikbaar in Canada, China, Singapore, de UK en VS. Nederlanders en Belgen rest slechts geduldig wachten…
anz-pay-16x9

Apple Store Marseille opent 14 mei

Deze zomer naar de Côte d’Azur? In Marseille is vanaf zaterdag 14 mei een Apple Store dichtbij. De nieuwe Apple Store zit in het onlangs gebouwde winkelcentrum Terrasses du Port en komt qua inrichting overeen met de Apple Store in Brussel. Dat wil zeggen: een groot scherm en natuurlijke elementen zoals planten en houten stellages.

apple-mars
De winkel is nu nog vakkundig afgedicht.
apple-mars-2
Render: zo gaat het er uiteindelijk uitzien.

 

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor die Apple Store in Marseille door “Le Milieu” wordt leeggeroofd.:angel:

 • Profielfoto
  Xcode

  Waar blijft Nederland nou…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  god$#%#^#$%@%$#^%&^! Had ik met de aankoop van mijn iPhone 6 zo gehoopt op een vlotte invoering van Apple Pay in Nederland. nou had beter mijn 5s kunnen houden en me geld aan iets anders kunnen besteden! Apple Pay was voor mij een van de redenen om de iPhone 6 te kopen. nou mooie miskop is me dat geworden.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @DaveFlash Rustig. Denk aan je hart. Ik moet wel zeggen ik ben wel jaloers op hen. Daarnaast als het in Frankrijk nou inderdaad zo zonnig is, vanwaar dan nog die dak?! Kan je toch veel beter een open glazen dak hebben met misschien wat zonnepanelen-strips? Zucht, Apple ook weer.

 • Profielfoto
  wouwout

  Meteen apple pay geïnstalleerd hier in Australie. Mooie app, mooie oplossing, helaas niet zo handig in de praktijk. Alle passen in Australie hebben al een ‘paypass’ (nfc) functie ingebouwd. En dat is al jaren zo dus iedereen gebruikt het. Het is veel en veel handiger en sneller om je portemonnee te pakken, pas eruit en twee seconden boven de terminal te hangen. Het geklungel met je iphone (zeker een 6 plus) is niet handig. Kan me voorstellen dat dit met een apple watch beter gaat. Kortom, technisch mooie oplossing maar in dit land zit niemand er praktisch op te wachten, het lost geen bestaand probleem op!