‘Apple Car alleen te huur, productie in EU’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Verse geruchten over de Apple Car, oftewel Project Titan. De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) claimt informatie van Duitse insiders te hebben ontvangen die bij Apple aan de auto sleutelen. De Apple Car zou niet te koop, maar alleen te huur zijn.

Volgens de krant wil Apple een eigen carsharingdienst op gaan zetten om de auto te verhuren. Gebruikers kunnen dan een voor korte tijd een Apple Car boeken. De dienst zou in 2019 of 2020 geïntroduceerd worden.

Apple zou dit doen omdat het nog geen netwerk van dealers en onderhouds­punten heeft. De Duitse krant bericht over een car­sharing­dienst in Duitsland, maar aangenomen kan worden dat dit voor de hele EU geldt.

Hoewel de ontwikkeling van de Apple Car in de omgeving van Californië plaatsvindt, zal de auto volgens FAZ in de fabrieken van Magna Steyr uit Oostenrijk gemaakt worden. Dit bedrijf maakt net als Nedcar auto’s in opdracht van fabrikanten, waaronder de Mercedes G-Klasse. Daarmee zou de Apple Car het eerste “Made in EU” Apple-product worden.

Video: een testlab voor de Apple Car houdt de gemoederen bezig.


Tot slot is de Apple Car in eerste instantie nog niet zelfrijdend, volgens FAZ is dat een functie die later toegevoegd wordt. Tim Cook zei onlangs dat Apple nog geen concrete plannen heeft om een auto te maken, maar slechts ideeën, technieken en producten verkent.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  gsmaster

  Sunnyvale? is dat niet waar de trailer park boys zitten? :jazz:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Stiekem zit er achter dat hek ook een trailerpark, en geen afdeling van Apple.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een Apple Car, die alleen gehuurd wordt en toch (nog niet) niet zelfrijdend is.
  Klinkt niet sterk. Ik vraag me af in hoeverre een gerucht als dit geloofwaardig is. De ‘Frankfürter Allgemeine’ is een betrouwbare krant, maar ik kan me niet voorstellen dat zo’n omvangrijk en duur project zo ‘half en onaf’ wordt afgeleverd. Zonder dealers. Dat kan niet waar zijn. Het gaat wel even om iets anders dan een onaffe Siri of een Apple Maps die nog niet goed werkte. Of een just-for-fun gadget als de Apple Watch, zonder belangwekkende functies. De Apple Car is een miljardenproject. Verreweg het grootste project dat Apple ooit heeft opgezet, áls het echt wordt doorgezet.