Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 april 2016
Leestijd: 2 minuten

Apple Campus 2 met Nederlands tintje

Apple’s nieuwe hoofdkantoor is een donutvormig gebouw met bomen in het midden, enorme glazen panelen uit Duitsland aan de buitenkant én meubels uit Nederland aan de binnenkant. Een bedrijf uit Winterwijk heeft een grote order van Apple gekregen.

Het gaat om tafels van het Nederlandse Arco. Apple kwam na een lange zoektocht bij het bedrijf uit Winterswijk uit en bestelde na een geslaagde proeforder in totaal 1000 tafels voor zijn nieuwe hoofdkantoor.

Caffè Macs

Directeur Jorre van Ast vertelt aan de Telegraaf hoe de deal met Apple tot stand kwam. “We kregen eerst een proefopdracht. Honderd exemplaren van onze Essenza-tafel.” Die tafels, ontworpen door Jorres vader Willem van Ast vielen in de smaak en staan inmiddels allemaal in Cupertino, in één van de Caffè Macs, de restaurants voor Apple-medewerkers.

Voor de Apple Campus 2 zijn nog eens 500 Essenza-tafels besteld, die komen samen met bijbehorende banken die door het bedrijf van de neef van Jorre geproduceerd worden in het bedrijfsrestaurant te staan. “Het grappige is: mijn vader houdt maar niet op over hoe zijn design nu verantwoordelijk is voor het binnenhalen van deze order,” vertelt de trotse directeur.

De Essenza-tafel van Arco.

Nieuw ontwerp voor Apple

Naast de bestaande Essenza-tafel, heeft het bedrijf ook een nieuwe statafel voor in de gemeenschappelijke ruimtes op de Apple Campus ontworpen. De Pod Island-tafel weegt 300 kilo en kende veel uitdagingen. Zo moest het ontwerp uit één stuk foutloos hout bestaan en moesten de tafels om verkleuring tegen te gaan met een speciale lak worden behandeld. “We hebben letterlijk mensen die in het bos staan en de bomen uitkiezen die wij hiervoor willen hebben.” aldus van Ast.

Render van de Apple Campus 2.

De Apple Campus 2 opent begin 2017. Het mega-kantoor wordt door zijn vorm ook wel de ‘spaceship campus’ genoemd en gaat plaats bieden aan ongeveer 14.000 Apple-medewerkers. Bezoekers zijn welkom in het bezoekerscentrum en voor Apple-events wordt een groot theater gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Campus 2 met Nederlands tintje
Sluiten