Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2016

Adobe CC krijgt nieuwe mogelijkheden voor VR, animatie en audio

Volgende week barst in Las Vegas NAB 2016 los, dat is een van de grootste beurzen voor audio- en video-professionals. Adobe is aanwezig en geeft vandaag alvast een voorproefje van de nieuwe functies die in Las Vegas gepresenteerd zullen worden.

De grootste vernieuwingen zitten in Premiere Pro CC, Audition CC en Adobe Character Animator. Ook maakt Adobe een klein beginnetje met in het inlossen van de belofte om Metal op OS X te ondersteunen.

Premiere Pro

Premiere Pro CC wordt geschikt voor het produceren van virtual reality. Beelden van VR-camera’s kunnen in de volgende versie direct geïmporteerd en met nieuwe tools bewerkt worden. Het resultaat is direct compatibel met VR-platforms zoals YouTube of Facebook. Andere mogelijkheden die de volgende versie van Premiere Pro bewerken tijdens het laden en een meer geavanceerde proxy management. De software zal ook profiteren van brede compatibiliteit met nieuwe camera’s, inclusief 6K en 8K-bestanden van RED gear en een beter Lumetri Color Panel voor kleuraanpassing.

Zowel Premiere als After Effects CC krijgen een snellere audio- en video preview die hardwarematige versnelling voor de populairste effecten gebruikt. Door middel van Apple’s Metal and H.264 hardware decoding wordt het mogelijk om al tijdens het importeren te editen.

Audition CC

Audio-editor Audition krijgt een nieuw Essential Sound Panel. Dit is een eenvoudigere weergave van het effects rack en maakt het makkelijker om met enkele handelingen audio te verbeteren. De eenvoudige sliders passen op de achtergrond DSP-effecten automatisch aan.

Character Animator

Adobe’s software om virtuele figuren te creëren is nog in beta, maar wordt met de volgende versie van After Effects CC meegeleverd en kan vanuit daar gestart worden. Het wordt makkelijker om een character direct aan de hand van tags op te bouwen en om meerdere takes van bewegingen te maken. Animeren kan door het figuur als marionet over het scherm te slepen en dat op te nemen.

De nieuwe functies zijn volgens Adobe aan het begin van de zomer beschikbaar voor alle klanten met een Creative Cloud-abonnement.

Reageer op artikel:
Adobe CC krijgt nieuwe mogelijkheden voor VR, animatie en audio
Sluiten