Accu-optimalisaties in volgende MacBook

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Hoewel er nog geen nieuwe 12-inch MacBook is aangekondigd, zijn er in OS X al de nodige verwijzingen naar een MacBook Early 2016 met Intel Skylake-processor te vinden. Blogger Piker Alpha vond onlangs nog een interessante vernieuwing.

De volgende 12-inch MacBook krijgt ondersteuning voor een nieuwe Intel-techniek genaamd Speed Shift. Dit zorgt ervoor dat de processor sneller en toch zuiniger kan werken, wat goed is voor de accuduur.

Alpha heeft ontdekt dat bij de technische specificaties van de 12-inch MacBook in OS X de waarde HWP op 1 staat. Dat is de technische naam Speed Shift en maakt de aankomende 12-inch MacBook de eerste Mac die deze technologie gaat ondersteunen. De Early 2016 MacBook wordt nog deze maand verwacht.

macbook91_hwp_epp
Klik/tap voor groter.

Wat is Speed Shift?

Speed Shift is de opvolger van Speed Step en wordt in de nieuwe Intel-chips gebruikt om te schakelen op welke snelheid de processor werkt. Moderne chips staan standaard lager geklokt en accelereren alleen naar het maximale aantal gigahertz bij intensieve taken. Bij Speed Step bepaalde het besturings­systeem nog wanneer de processor schakelde, maar met het nieuwe Speed Shift beslist de processor dit zelf en kan deze veel sneller op- en terugschakelen.
SpeedShift
De voordelen zijn duidelijk: als de maximale snelheid eerder wordt bereikt, is een taak eerder voltooid en kan de processor sneller terugschakelen, waardoor stroom wordt bespaard. Daarnaast worden taken die korte tijd veel snelheid vereisen, zoals het verwerken van een webpagina vol met javascript, snelle voltooid en dat zorgt voor een systeem dat sneller aanvoelt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Nou… Hopen dat die nieuwe macbook snel komt!!!

 • Profielfoto
  VxP

  Inderdaad, maar dan vooral nieuwe pro’s

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog twee weekjes wachten.

 • Profielfoto
  Melle

  Vanwaar komen die geruchten dat er deze maand – of binnen twee weken zelf – er een update komt?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Melle: die zitten onder de link ‘nodige verwijzingen’ in het artikel

 • Profielfoto
  mjveggeert75

  Ook nieuwe scherm resolutie voor MacBook pro om hoog van 2880 bij 1800 naar 3456 bij 2160
  vanwege de iPad pro 12,9″ resolutie
  Dit hoop ik we en sneller ssd
  Meet ram 32 gb
  En 4gb Alan vidoe geheugen

 • Profielfoto
  bjorngra

  Lees je je getypte tekst ook wel eens na? Ik kan het niet echt duidelijk noemen.

  Ook nieuwe scherm resolutie voor MacBook pro om hoog van 2880 bij 1800 naar 3456 bij 2160
  vanwege de iPad pro 12,9″ resolutie
  Dit hoop ik we en sneller ssd
  Meet ram 32 gb
  En 4gb Alan vidoe geheugen

 • Profielfoto
  THX-1138

  Die nieuwe MBP ga ik toch maar ’s kopen denk ik.

 • Profielfoto
  Mjvleggeert

  Autto spelling bjomgra poste het te vlug
  Foutje
  Ja ik ga ook voor nieuwe mac