Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2016

Ziggo trekt stekker uit mobiele bel-apps

Ziggo trekt op 29 april de stekker uit zijn Bapp en de UPC Phone App die door klanten van het voormalige UPC gebruikt wordt. De apps maken het mogelijk om via iOS of Android met het vaste nummer te bellen, maar zijn volgens de provider niet erg populair.

De apps worden na 29 april niet meer ondersteund en de achterliggende servers worden die datum ook offline gehaald, waardoor zowel Ziggo’s Bapp als de UPC Phone App zullen stoppen met werken.

Ziggo introduceerde de app in 2014 als manier om vanaf een mobiele telefoon van de doorgaans lage gesprekstarieven die een vaste lijn biedt te profiteren, ook in het buitenland. De Ziggo-app ondersteunde alleen uitgaande gesprekken, terwijl de UPC-app ook inkomende gesprekken naar de mobiele telefoon bracht.

Volgens Ziggo is het stopzetten van de apps het gevolg van geringe interesse, maar er is er ook een andere mogelijke verklaring. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, bereikte onlangs een akkoord met Vodafone over het samenvoegen van de Nederlandse activiteiten. Via de bel-apps van Ziggo kan in het buitenland via Wi-Fi voor Nederlands tarief gebeld worden. Vodafone verkoopt juist aanvullende bundels voor bellen in het buitenland. (Via: TotaalTV)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo trekt stekker uit mobiele bel-apps
Sluiten