YouTube werkt aan eigen livestream-app

2 reacties

Meerkat en Periscope ontketenden vorig jaar een trend: de live video-uitzending. Iedereen met een smartphone kan direct live uitzenden. Facebook omarmt de livestream inmiddels ook en het lijkt erop dat YouTube niet aan livestreaming ontkomt.

Volgens Venturebeat werkt Google aan nieuwe app, YouTube Connect, die dezelfde functionaliteit als Periscope biedt. Na inloggen met een Google- of YouTube-account stream je live op de grootste videosite ter wereld.

Alle livestreams zouden naar YouTube ook direct in de app verschijnen en er komt een mogelijkheid om je op uitzendingen van vrienden en andere gebruikers te abonneren. YouTube-partners kunnen momenteel al livestreamen, al is daar een losse encoder voor nodig. Volgens een eerder gerucht zou de Connect-app 360-graden video ondersteunen.

yt-live
Livestreams in de YouTube Creator Studio.

Wanneer YouTube Connect geïntroduceerd wordt, is nog onduidelijk. Google I/O, dat dit jaar van 18 tot 20 mei plaatsvindt, lijkt een logisch moment.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Shmoo

    Wie niet? Als je nog niet je eigen live-stream app hebt op vandaag hoor je er echt niet bij.

  • Profielfoto
    Bman

    @Shmoo; op het OMT-forum kun je vanaf vandaag ook 360 graden livestreamen.