WhatsApp: meer controle over opslaan ontvangen media

2 reacties

WhatsApp heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een update naar versie 2.12.16 gehad die een aantal bruikbare nieuwe functies brengt. De voornaamste is dat het nu per chat mogelijk is om te bepalen of ontvangen media automatisch opgeslagen worden.

Voorheen was deze functie alleen voor alle chats in of uit te schakelen. Nu kunnen plaatjes uit bijvoorbeeld een groepschat niet, maar foto’s die familieleden sturen wel automatisch opgeslagen worden.

Media wel of niet bewaren

Het bewaren van ontvangen media is in te stellen door op een contact te klikken en te kiezen voor “bewaar ontv. media”. Ter herinnering: ontvangen foto’s kunnen altijd individueel vanuit een gesprek opgeslagen worden door op het deel-icoon bij de foto te drukken.
whatsapp001

Verder nieuw in WhatsApp 2.12.16:

 • In-app notificaties naar beneden trekken om snel te reageren.
 • Informatie over gemiste oproepen verschijnt nu in chats.
 • Deel PDF-bestanden vanuit andere apps in WhatsApp.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind dat Jan David wel een keertje pauze mag nemen.:!:

 • Profielfoto
  SvS

  Hoezo?
  Werken moeten we allemaal.