Waze krijgt pro-actief geplande ritten

10 reacties

Navigatie-app Waze onderscheidt zich van Google en Apple Maps door het sociale component. Gebruikers melden ongevallen en gevaren maar ook politiecontroles direct in de app. Waze versie 4.3.0 introduceert vandaag geplande ritten.

Je kunt in Waze nu een rit voor inplannen en een herinnering (pushnotificatie) krijgen wanneer het tijd is om te vertrekken. Hierbij wordt de actuele verkeersinformatie meegewogen, zodat je altijd op tijd aankomt.

Een rit plannen kan door naar een bestemming te zoeken en op het wekker-icoon naast de knop Vertrek nu te tappen. Vervolgens kun je een dag en aankomstsijd kiezen. Alle je geplande ritten zijn ook te raadplegen via het menu, daar is een overzicht met geplande ritten bijgekomen.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Naast geplande ritten toont Waze voortaan ook de oorzaak bij een filemelding, bijvoorbeeld een ongeval of voorwerp op de weg. Tot slot zorgt de update ervoor dat de app stil is bij telefoongesprekken. Om de geplande ritten-functie te gebruiken is een Waze-account vereist.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Phthisicus

  Afgelopen week toonde Waze ook de maximumsnelheid als je eroverheen zat.
  Na de update is dat niet meer. Ik kan de instelling ook niet meer vinden in het menu, die er normaal wel zat.

  Heeft iemand anders dit ook ?

 • Profielfoto
  Sarcas

  Ik gebruik Waze nu al een paar jaar, sinds m’n TomTom abo verlopen is. Geen moment spijt gehad. Deze nieuwe functionaliteit verwacht ik eigenlijk zelden te gaan gebruiken. M’n Agenda afspraken met ritten kwamen al automatisch in Waze terecht, zoveel verschil zie ik niet met de nieuwe functie. Maar leuk dat ze er mee bezig blijven. Liever had ik stem-controle of de maximum-snelheid op de weg waarop je rijdt gezien.

 • Profielfoto
  Zakske

  Navigatie-app Waze onderscheidt zich van Google en Apple Maps door het (sic) sociale component. Gebruikers melden ongevallen en gevaren maar ook politiecontroles direct in de app.

  Waze is sinds 2013 een onderdeel van Google, en Google gebruikt die “sociale data” al een paar jaar in Google Maps. De meldingen over ongevallen en wegafzettingen in Maps zijn namelijk afkomstig van Waze.

  Het zou me niks verbazen als ze uiteindelijk de stekker uit Waze trekken, en dan alle functionaliteit in Google Maps proppen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Net zoals Sarcas zegt worden de afspraken in mijn agenda al lang gesynchroniseerd met Waze en kom ik dus altijd op tijd:)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Heb het een paar keer geprobeerd maar het is te lelijk.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vraag mij wel eens af hoe mensen vroeger op afspraken kwamen.. Boe kut Apple mijn iPhone heeft maar 16GB opslag.

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik vraag mij wel eens af hoe mensen vroeger op afspraken kwamen.. Boe kut Apple mijn iPhone heeft maar 16GB opslag.

  Ik zit helaas op mijn iPad in hetzelfde schuitje met m’n 16 GB.. Omdat ik de “klassieke” TomTom heb, wilde ik Tomtom Go Mobile proberen (als “klassiek” gebruiker heb ik 3 jaar een gratis abonnement). De “klassieke” TomTom W-Europa neemt ± 1.8 GB in op mijn iPad, de (nieuwe) TomTom Go Mobile W-Europa 16 GB!!
  De Waze ook geprobeerd: lelijk en de toeters en bellen van de sociale component hoef ik niet.
  Ik blijf gewoon bij de TomTom W-Europa “klassiek”

 • Profielfoto
  mrmilo

  @Sarcas Maximum snelheid komt eraan.

  Editors zijn nu druk bezig alle vmax in te vullen. Zeer binnenkort zal het voor iedereen beschikbaar worden gemaakt!

 • Profielfoto
  pruus

  Over smaak valt te twisten. Net of TomTom zulke mooie kaarten heeft. Ik gebruik Waze naast TomTom en moet zeggen dat ik langzamerhand Waze beter vind. Al het sociale heb ik uitgeschakeld en heb, er geen last van. Goede snelle app.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ah, pro-actief… Heeft ie ook een helikopterview? En uitstekende communicatieve vaardigheden?