Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 maart 2016

Vodafone nog dit jaar met bellen via Wi-Fi

In weinig branches volgen concurrenten elkaar zo snel als in de telecombranche. Kondigde KPN gisteren aan in 2017 met mobiel bellen via Wi-Fi te komen, vandaag laat Vodafone weten het nog dit jaar te activeren. In het najaar moet het netwerkwijs aanstaan.

Wi-Fi-bellen is niet te verwarren met FaceTime, Skype of andere VOIP-apps voor de vaste lijn. Het werkt direct via de Telefoon-app van iOS en met je eigen 06-nummer. De iPhone ondersteunt het vanaf de 5c.

De techniek is in Nederland nog niet erg bekend omdat telecomproviders nog geen Wi-Fi-bellen aanbieden. Buitenlandse providers ondersteunen het echter al langer. Bij Wi-Fi-bellen worden oproepen via een VPN-verbinding direct op het mobiele netwerk van de provider geplaatst. Zo kan er met weinig of geen mobiel bereik toch getelefoneerd worden, alleen een Wi-Fi-verbinding van minimaal 25kb/sec down- en upload is vereist.

Vervanger Signaal+

Vodafone laat verder weten te stoppen met Signaal+, een kleine femtocel die het 3G-bereik binnenshuis verbeterd. Wi-Fi-bellen en het 4G-netwerk zouden het apparaatje, dat een mini 3G-netwerk opzet, overbodig maken.

Concurrent KPN kondigde aan in 2017 met Wi-Fi-bellen te beginnen. Het wachten is nu een aankondiging van T-Mobile, dan zijn de plannen rondom Wi-Fi Calling van de grote drie providers compleet.
Via: Tweakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vodafone nog dit jaar met bellen via Wi-Fi
Sluiten