Vodafone vernieuwt abonnementen met meer data

18 reacties

Vodafone heeft nieuwe abonnementen geïntroduceerd. Naast de Smart- en Red-abonnementen is er voor grootgebruikers nu Vodafone Black met 25GB data en onbeperkt bellen in 43 landen. De nieuwe abonnementen zijn vanaf 4 april verkrijgbaar.

Naast Black zijn er nog drie categorieën: Start, Smart en Red. De databundel kan bij alle abonnementen maandelijks flexibel aangepast worden. Smart, Red en Black bieden de eerste drie maanden onbeperkt data.

Nieuw: Start

De Start-abonnementen zijn nieuw en vervangen de Vodafone Scherp-abonnementen. Start is vanaf 4 april 2016 verkrijgbaar. De prijzen zijn op basis van sim only en een 2-jarig abonnement als volgt:

AbonnementData (4G)Bel/SMSPrijs/maand
Start SGeen150/onbeperkt€ 7,50
Start M500MB150/onbeperkt€ 12,50
Start L1GB150/onbeperkt€ 16,00

Vernieuwd: Red

De Red-abonnementen worden op 4 april 2016 vernieuwd. De prijzen zijn op basis van sim only en een 2-jarig abonnement als volgt:

AbonnementData (4G)Bel/SMSPrijs/maand
Red Essential1,5GBOnbeperkt in NL€ 26,00
Red5GBOnbeperkt in NL€ 30,00
Red Super12GBOnbeperkt in NL€ 36,00

Dit zijn de huidige Red-abonnementen die tot 4 april 2016 verkrijgbaar zijn. Alleen de databundel van Red Essential gaat erop achteruit:

AbonnementData (4G)Bel/SMSPrijs/maand
Red Essential2GB300min/onbeperkt€ 24,00
Red3GBOnbeperkt in NL€ 30,00
Red Super7GBOnbeperkt in NL€ 36,00

Nieuw: Black

Met Black biedt Vodafone op moment van schrijven de grootste databundel van Nederland, namelijk 25GB. Mogelijk een reactie op de onlangs door Tele2 geïntroduceerde bundel van 24GB. Bellen en sms’en is in Nederland en in de 43 voordeellanden onbeperkt. Daarnaast is 100 min bellen vanuit Nederland naar het buitenland (54 landen) inclusief. In voordeellanden kan maandelijks ook 2GB data verbruikt worden.

AbonnementData (4G)Bel/SMSPrijs/maand
Black25GB NL + 2GB BuitenlandOnbeperkt in NL en 43 voordeellanden + 100min in 54 landen€ 89,00

Een compleet overzicht met alle nieuwe abonnementen is in dit PDF-bestand te vinden. Daarin staat ook vermeld welke additionele services (‘part of the deal’) bij ieder abonnement inbegrepen zijn.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Oke T-mobile is nog steeds goedkoper.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Dan heb ik voor 32,50 bij KPN onbeperkt bellen en SMS’en en 20GB internet én Spotify denk ik toch wel een betere deal. Voor die paar keren dat ik in het buitenland bent koop ik wel een lokaal simkaartje.

 • Profielfoto
  Martink

  Zijn er echt mensen die 90 euro P/m betalen voor een sim only?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  maar zijn dit de (data) bundels voor nieuwe abonnementen/abonnees afgesloten per 4 april of gaan alle huidige red abonnees ook mee in de ruimere databundels?! ik betaal ruim € 60,- per maand voor mijn iphone 6 met slechts 6gb!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  DaveFlash: Alleen nieuw afgesloten abonnementen. Huidige klanten blijven hun abonnement houden, maar als dat van jou afgeslopen is zou ik zeker rond gaan shoppen!

 • Profielfoto
  MichaelB

  @Dennissimeau
  Waar zie jij dat abo staan?
  20GB is alleen met verdubbelaar als je al iets van KPN hebt en die 32,50 idem.

  Normaliter is het 10GB+onbeperkt bellen/sms en Spotify voor 37,50.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  @MichaelB

  Mijn abonnement is inderdaad wel met de verdubbelaar aan. Het is dan ook iets wat je standaard kan afsluiten, maar wat in mijn situatie (met KPN compleet dus) uitpakt naar een vrij voordelig mobiel abonnement. Zou je de spotify er theoretisch afrekenen, betaal je voor het abonnement dus eigenlijk maar 22,50.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oke T-mobile is nog steeds goedkoper.

  .
  Niet zo’n beetje ook. Waar ik nu 16,50 euro voor neerleg, ga ik bij Vodafone richting de 30.

  KPN idem. Als ik – als KPN klant – de verdubbelaar inzet, betaal ik voor 1 GB minder data, wel 6 euro meer.

 • Profielfoto
  Nummer 21

  Haha wat een gierige pinnen zijn me dat, wat ben ik blij Mobile Viking te zijn…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zo irritant dit, ik heb zo’n hekel aan Vodafone gekregen dat ik heel graag weg wil bij deze cowboys maar je kunt nergens naar toe want de rest is net zo erg en eng bezig.
  .
  Als je niet elke minuut van de dag met je telefoon in je handen zit dan ben je niet welkom bij zo’n bedrijf of moet je gewoon extra gaan betalen. Er is gewoon nooit een goede middenweg tussen mensen die amper hun telefoon gebruiken en mensen die alleen maar hun telefoon gebruiken.
  .
  Ik heb nu een Vodafone abonnement + iPhone 5c. Daar wordt volgens mij 33,- p/maand voor betaald en dan krijg ik 750mb data en 300 belminuten. Nu loopt dit contract af dus zou ik graag willen verlengen met een sim-only en dan zelf een nieuw toestel kopen maar dat is helemaal niet voordeliger voor mij.
  Die 300 belminuten zijn voor mij belangrijker dan de 750mb data. Ik wil het liefst 300 minuten + 500mb. START M zou dus ideaal voor mij zijn maar daar zitten maar 150 minuten bij. START L kan ik ook nog wel mee leven qua prijs maar die heeft ook maar 150 minuten. Wat moet ik 1,5GB data ( RED Essential ) als ik maar 265mb per maand aan data verbruik en dat abonnement is zonder telefoon maar 7,- p/maand goedkoper is ( 7 * 24 = geen iPhone ) en dan zit ik ook nog eens met heel veel data + minuten die ik waarschijnlijk nooit ga gebruiken maar waar ik wel voor moet betalen want gratis/onbeperkt bellen is natuurlijk niet echt gratis bellen.
  .
  Ik kan van dit soort dingen gewoon een week compleet van het padje zijn. Ik kan hier echt ziek van worden. Dan sta je in zo’n winkel en zie je een toonbank vol tabellen waar je allemaal uit kunt kiezen en dan weet je gewoon dat er mensen bij Vodafone in dienst zijn die deze tabellen zo opmaken dat elke tabel nooit 100% bij iemand past. Je neemt dan iets dat in de buurt komt van wat jij wilt en 2 maanden later zie je ergens een deal voorbij komen dat jouw deal als compleet waardeloos laat lijken. Dat heet dan internet op je telefoon. Iedereen zou een neefje in z’n familie moeten hebben tegen wie je kunt zeggen, Sjaakie, 20,- p/maand 12 maanden lang 300 minuten en 500mb. Ga dat eens voor mij regelen.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  (…) zou ik zeker rond gaan shoppen!

  Inderdaad, ik was al van plan om met de iphone 7 een abo af te sluiten bij bijvbeeld tele 2 met 24GB data. anders dan mr. Shmoo bel ik amper en heb ik juist véél, héél veel data nodig. Alleen zit ik er mee dat momenteel alleen Vodafone multisim aanbiedt (1 abonnement, 2 simkaarten, 1 voor iphone, 1 voor ipad, data uit dezelfde bundel) alle andere providers in Nederland bieden alleen DuoSim aan, maar met duosim kun je de simkaarten NIET gelijktijdig gebruiken, bij multisim wel. Dus ja, ik wil niet als ik voor mijn werk onderweg ben en bezig ben op mijn iPad onbereikbaar zijn op mijn iPhone enkel en alleen omdat ik de data verbinding op de iPad dan gebruik… wat dus wel kan bij vodafone multisim. En om dan 2 abonnementen te moeten afsluiten….

 • Profielfoto
  the-eclipse

  @daveFlash
  https://www.t-mobile.nl/klantenservice/abonnement-en-prepaid/voordeelbundels/mb-verdeler kijk hier maar eens. Is het zelfde als de multisim van dat bedrijf met een rood bord en witte letters..;)

 • Profielfoto
  Chorro

  @Dennissimeau: Inderdaad; heb exact dezelfde simonly en ben nog geen betere deal tegengekomen.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @the-eclipse handige tip, alleen leuk is het niet, want dit koste extra geld bij t-mobiel, ook maandelijks, terwijl multisim gewoon standaard bij mijn red abonnement zit

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik vind Vodafone heel duur, een Red abo icm een iPhone is gewoon belachelijk.

 • Profielfoto
  Dirco

  @ daveFlash
  Das niet helemaal waar. Bij Vodafone is het alleen gratis bij het duurste red abonnement anders 5 euro P/m extra. Bij T-mobile 1x 15 euro voor alle abonnementen. ik ben al jaren klant van Vodafone en ben op het moment niet erg tevreden meer. Mijn grote stuikelblok is dat ze nog steeds geen betaalbare Europa abonnementen leveren. Terwijl Vodafone NL / DE / EN / ES heeft en nog veel meer. Nu laten de het red Plus abonnement vallen voor Black. Weer nog meer data meer part of the deal. Kom Vodafone geef ons ook die red plus abonnement maar dan voor een betaalbadere prijs!!!

 • Profielfoto
  Stoomfok

  Ik kies graag de goedkoopste met wel MB’s en zonder bellen. Dat was vorig jaar Telfort 7€ voor 0 minuten en 500 MB (3G). Die heb ik nu, maar verlengen kan niet dus ik laat het doorlopen.
  Nu is bij Telfort goedkoopste 14€ en 150 min/ 500 MB (3G)
  en bij Vodafone €12,50 voor 150m/500M en wel 4G.
  Maar ja 150 minuten? Daar heb ik niks aan.

  Je betaalt dus nog steeds extra voor dat wat je niet gebruikt. Altijd zelfde met die telecom broeders.

 • Profielfoto
  Stoomfok

  en T-mobile is 16€ bij 0 min/500M.
  Vodafone hier voor 2016 de beste deal maar wel 5,50 € duurder dan vorig jaar. Dat is relatief veel. En wie kan ik bellen met al die nutteloze minuten?