‘Grote verbeteringen App Store op komst’

22 reacties

Krijgt de App Store na jaren stilstand eindelijk een grote make-over? Christopher Mims, reporter voor The Wall Street Journal, ontving info uit eerste hand over vergaande aanpassingen die Apple binnen 6 maanden zou gaan doorvoeren.

Miss heeft geen info over de aard van de verbeteringen, maar de gebreken van de App Store zijn bekend: geen mogelijkheid tot betaalde upgrades, geen direct contact tussen ontwikkelaar en koper, geen demo-versies.

Apple zou direct in contact staan met een aantal prominente ontwikkelaars om de veranderingen -die zowel over de iOS als Mac App Store gaan- te spreken. Onlangs kreeg Apple felle kritiek op de beperkingen van de iOS App Store en haalden diverse ontwikkelaars hun apps uit onvrede uit de Mac App Store. De iOS App Store is bovendien bezaaid met scam-apps van Chinese makers.

https://twitter.com/mims/status/714527573615751169

Aankondiging tijdens WWDC?

Volgens Mims kunnen de wijzigingen binnen zes maanden worden doorgevoerd. Dat is op tijd voor een aankondiging tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Het lot van de App Stores is sinds half december in handen van Phil Schiller, vice-president van marketing. Mogelijk heeft hij het verbeterproces geïnitieerd.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  En de Mac app store waar veel meer mensen ontevreden over zijn valt wéér buiten de boot?!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is jammer dat ze bij Apple altijd pas beginnen te bewegen als het schaap verzopen is.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  @Shmoo: ik denk dat Apple te veel wil en daarmee steeds iets laat gaan met het idee dat het wel goed is. Ik zal z’n naam niet noemen maar honger naar perfectie is wat Apple wel gevormd heeft. Dat lijkt wat weg te ebben.
  Daarnaast zie je ook wat er mogelijk is bij concurrenten, en lijkt het alsof Apple ‘achter loopt’, maar dat is andersom natuurlijk net zo hard waar.

 • Profielfoto
  SvS

  En de Mac app store waar veel meer mensen ontevreden over zijn valt wéér buiten de boot?!

  .
  Hoezo? In het artikel worden beide app stores bij betrokken?

  iOS App Store -> ik mis ‘ga terug’ knop/pijl bij het doorbladeren.

  Extra kritiekpunt: iTunes Store prijzen van hele oude films mogen trouwens wel fors omlaag gaan, waarom €10,99 betalen voor een film uit 1980, terwijl ze voor een ‘knaak’ in de schappen bij de dvd-boer om de hoek liggen?

 • Profielfoto
  wacon

  Het wegvallen van Click & Buy is jig voor NL wel een flinke misser… Super handig werkt dat. Zowel voor muziek aan te schaffen als een film huren.

  Nu wordt het weer rommelen met PayPal ed

 • Profielfoto
  App69

  @ Luc Laamers, eerst lezen voor je iets schrijft.

  die zowel over de iOS als Mac App Store gaan

 • Profielfoto
  MajorApple

  Zou eens tijd worden. De zoekfunctie in de app store is volledig waardeloos.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Het wegvallen van Click & Buy is jig voor NL wel een flinke misser… Super handig werkt dat. Zowel voor muziek aan te schaffen als een film huren.

  Nu wordt het weer rommelen met PayPal ed

  Als je muziek of films koopt (meestal meer dan een paar euro) dan is het geen vervelende zaak om gewoon een iTunes kaart te halen die bij bijna iedere winkel bij de kassa ligt, waaronder iedere supermarkt. Die is ten slotte toch zo opgebruikt.

  Voor die paar mensen die hooguit 1x een app van € 0,99 kopen per jaar is dit misschien vervelender (“Waarom € 15,- betalen als je maar een app van een euro nodig hebt?”). Maar zelfs dan nog.. Wat is nou € 15,-?:) Kan je genoeg van kopen, heb je weer een digitaal budget.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het wegvallen van Click & Buy is jig voor NL wel een flinke misser… Super handig werkt dat. Zowel voor muziek aan te schaffen als een film huren.

  Nu wordt het weer rommelen met PayPal ed

  .
  Sorry dat ik het zeg maar mensen die in 2016 nog Click & Buy gebruiken zou je eigenlijk niet eens veel slimmer moeten maken.;-)
  .
  Als je in 2016 nog steeds niet inziet wat het voordeel is van iTunes giftcards tegenover creditcards dan zal je het denk ik nooit zien.

 • Profielfoto
  SvS

  Zou eens tijd worden. De zoekfunctie in de app store is volledig waardeloos.

  .
  Zoekveld moet inderdaad leeg na het zoeken, bij mij blijft laatst gezochte woord in zoekveld zichtbaar staan. Wat mis je nog meer dan?

 • Profielfoto
  SvS

  Het wegvallen van Click & Buy is jig voor NL wel een flinke misser… Super handig werkt dat. Zowel voor muziek aan te schaffen als een film huren.

  Nu wordt het weer rommelen met PayPal ed

  .
  Sorry dat ik het zeg maar mensen die in 2016 nog Click & Buy gebruiken zou je eigenlijk niet eens veel slimmer moeten maken.;-)
  .
  Als je in 2016 nog steeds niet inziet wat het voordeel is van iTunes giftcards tegenover creditcards dan zal je het denk ik nooit zien.

  PayPal is hier geen optie meer ivm gewijzigde gebruiksovereenkomst. Dus CC ivm familysharing. En anders iTunes giftcards die je zo nu en dan in de aanbieding ziet.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Het wegvallen van Click & Buy is jig voor NL wel een flinke misser… Super handig werkt dat. Zowel voor muziek aan te schaffen als een film huren.

  Ben het met je eens dat het wegvallen van Click&Buy een “misser” is (al is dat niet een term die ik zou gebruiken, daarom zet ik hem bij gebrek aan beter even tussen quotes), maar dat ligt niet bij Apple. Cick&Buy is als betaalsysteem gestopt en daarom weggevallen. PayPal is er in de Nederlandse App Store helaas niet als optie, anders zou het op dezelfde manier kunnen werken als Click&Buy. Dus waarom je dat “rommelen” noemt, ontgaat mij. Op mijn Amerikaanse account gebruik ik het naar volle tevredenheid…
  Qua betaalsysteem zou ik zelf overigens graag een soort van betalen via de mobile rekening zien, zoals dat nu al in Duitsland kan. In Nederland is er naast de creditcard vooralsnog geen andere optie, buiten het gebruik van iTunes tegoed. Dát is pas rommelen, als je het mij vraagt. Ook lekker handig als je een abonnement hebt, of bijvoorbeeld iCloud-opslagruimte hebt aangeschaft.

  Om even helemaal on-topic te komen: ik zou het mooi vinden als we Demo-versies zouden krijgen, waarbij een app die geld kost eerst voor bijvoorbeeld 30 dagen kan worden geprobeerd zonder beperkingen in de functionaliteit. Dat is wel zo’n beetje de belangrijkste functie die ik mis.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Als je in 2016 nog steeds niet inziet wat het voordeel is van iTunes giftcards tegenover creditcards dan zal je het denk ik nooit zien.

  Nou als je gebruik maakt van Delen met gezin dan kan dat alleen via een creditcard.
  Bovendien wat voor meer voordeel geeft een iTunes tegoedkaart tegenover een creditcard? Bij een creditcard betaal je wat je verbruikt, met een iTunes kaart wordt je verplicht om een bepaalde waarde aan te schaffen.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Ik heb tot nog toe nog niet betaald met een iTunes kaart, maar is het dan zo dat als je een kaart koopt van €25 en betaalt hiermee een app van 5,00 dat je dus €20 weggooit? Of blijft er dan een saldo staan van €20 voor een volgende aankoop?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het werkt gewoon als een mobiele telefoon die je kunt opwaarderen. Je doet je aankoop en de rest van het saldo blijft gewoon op je account staan en blijft altijd geldig. Dus het vervalt niet na een jaar of zo.
  .
  Heb je maar 5,- op je account staan en je wilt een app kopen van 10,- dan koppel je een creditcard en dan wordt 5,- van het account afgehouden en 5,- van je creditcard. Mooi voor als je het saldo op nul wilt zetten.
  .
  Er is maar één minpuntje aan iTunes giftcards en dat is saldo op je account kun je niet gebruiken om te doneren. Je kunt met een creditcard namelijk ook gewoon 10,- naar iemand anders overmaken met een AppleID. Dat kan met iTunes saldo niet, dit mag je alleen voor jezelf gebruiken.

 • Profielfoto
  wacon

  Altijd leuk reacties te lezen…

  Waar sommigen uitvoerig uitleg geven:-) over hoe en wat. Ikzelf wist niet dat Click & Buy als betaalsysteem is stopgezet. Men kan niet alles bijhouden. Nog inkomen verdienen ook als ZZP. Wat geleerd iig!

  Andere reacties daarentegen zijn wat discutabel…

  Click & Buy was gewoon een volledige optie vele jaren lang. Ooit gebruik van gaan maken vele jaren geleden en dat beviel prima. Dus waarom zou ik dan veranderen. Nu kan het dadelijk niet meer. Maar voor mij werkte het fijn. Honderden euros op die manier uitgegeven. Dit aan software, muziek en films.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Shmoo: Niets geleerd van de chipknip zie ik aan je reacties.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Ik heb ook ooit click & buy ingesteld en dat werkte heerlijk. Hoefde jarenlang nergens aan te denken en kon alles kopen wat ik wilde en werd automatisch afgeschreven. Nu moet ik ook gaan kloten met iTunes giftcads. En dan zul je net zien, wil je muziek kopen en dan kom je net 2 euro te kort.
  Schandalig dat er niet meerdere opties zijn maar dat je verplicht bent een kaart te kopen (iTunes of credit).

 • Profielfoto
  Oortjes

  En mijn Belgische creditcard werkt niet in de Nederlandse, hoe ouderwets zijn we nu eigenlijk?

 • Profielfoto
  Di May

  Miss Mims ?:roll:

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Shmoo: Niets geleerd van de chipknip zie ik aan je reacties.

  .
  Als jij de iTunes giftcard vergelijk met de chipknip dan heb jij duidelijk iets niet goed bergrepen lijkt mij. Het komt niet eens in de buurt van elkaar of waar het voor staat dan wat het doet. Maar goed ik ben niet zo thuis in het banken gebeuren dus mogelijk heb ik iets gemist.
  .
  Ik kan voor 68,- een iTunes giftcard kopen met een waarde van 100,-. Dat is + 32,- verdienen in een simpele transactie van geld uit mijn handje richting digitale saldo op mijn account dat altijd beschikbaar blijft, ook na 2 jaar.
  Ik weet niet maar volgens mij is er geen bank in Nederland die je dat soort transacties geeft op je chipknip.
  .
  Het saldo op je AppleID kun je gewoon gebruiken om Netflix, Apple Music, Dropbox Pro of welke andere dienst dan ook mee te betalen en doordat ik + 32,- ‘winst’ heb geboekt kijk ik dus eigenlijk 3 maanden gratis Netflix. En het mooie of nog een voordeeltje is, wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven, staat er geen geld op je account dan sluit Netflix of Apple gewoon de verbinding af en krijg je deze pas weer terug wanneer je opnieuw gaat betalen. Ze sturen geen incassobureau of deurwaarder op je dak die nog eens +175,- op de schuld die je al hebt wilt verdienen terwijl je abonnement natuurlijk gewoon doorloopt want dat moet je handmatig opzeggen en de kleine lettertjes zegt dat dit 21 dagen voor een bepaalde datum moet dus zit je er nog minimaal een maand aan vast..
  .
  Ja klopt, die Shmoo is zo achterlijk als een deur! (y)

 • Profielfoto
  Vandefilm

  En hoe is dat beter dan het gewoon automatisch laten afschrijven van je bankrekening waarbij je nooit moeite hoeft te doen om een kaart te kopen of er uberhaupt maar over na te denken?