Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 maart 2016

‘Grote verbeteringen App Store op komst’

Krijgt de App Store na jaren stilstand eindelijk een grote make-over? Christopher Mims, reporter voor The Wall Street Journal, ontving info uit eerste hand over vergaande aanpassingen die Apple binnen 6 maanden zou gaan doorvoeren.

Miss heeft geen info over de aard van de verbeteringen, maar de gebreken van de App Store zijn bekend: geen mogelijkheid tot betaalde upgrades, geen direct contact tussen ontwikkelaar en koper, geen demo-versies.

Apple zou direct in contact staan met een aantal prominente ontwikkelaars om de veranderingen -die zowel over de iOS als Mac App Store gaan- te spreken. Onlangs kreeg Apple felle kritiek op de beperkingen van de iOS App Store en haalden diverse ontwikkelaars hun apps uit onvrede uit de Mac App Store. De iOS App Store is bovendien bezaaid met scam-apps van Chinese makers.

https://twitter.com/mims/status/714527573615751169

Aankondiging tijdens WWDC?

Volgens Mims kunnen de wijzigingen binnen zes maanden worden doorgevoerd. Dat is op tijd voor een aankondiging tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Het lot van de App Stores is sinds half december in handen van Phil Schiller, vice-president van marketing. Mogelijk heeft hij het verbeterproces geïnitieerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Grote verbeteringen App Store op komst’
Sluiten