Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 maart 2016

Updates: WhatsApp met PDF, Rabobank verbeterd, Vimeo in het nieuw


Drie populaire apps hebben een update gekregen. WhatsApp heeft op de achtergrond een nieuwe functie geactiveerd, Rabobank schaaft bij aan zijn fel bekritiseerde app en Vimeo zet met de compleet vernieuwde versie 6.0 van zijn iOS-app in op het ontdekken van video.

WhatsApp verstuurt PDF-documenten

WhatsApp wordt langzaam wat productiever en heeft de functie om PDF-documenten te verzenden geactiveerd. Deze functie was al in de laatste update (2.12.14) aanwezig, maar was server side uitgeschakeld. Kies in het bijlage-menu voor “Deel Document” en selecteer vervolgens een PDF uit een van de met iOS gekoppelde locaties zoals iCloud Drive.

Klik/tap voor groter.

Rabobank flexibeler en met 3D Touch

De onlangs vernieuwde Rabo-app krijgt in versie 5.1 ondersteuning voor 3D Touch en van de iPhone 6s (Plus). Dit had blijkbaar voorrang op Touch ID, want ondersteuning voor de vingerafdrukscanner is er nog niet. Verder is er een nieuw inlogscherm en is het nu mogelijk om het rekeningoverzicht als startpagina in te stellen. Tot slot toont het rekeningoverzicht nu ook een scherm met alle geagendeerde opdrachten.

Klik/tap voor groter.

Vimeo in het nieuw

YouTube-concurrent Vimeo heeft zijn app in versie 6.0 compleet vernieuwd. De focus ligt op het ontdekken en maken van video. Laat je na het opstarten van de app niet foppen, je hoeft niet in te loggen. Rechtsboven staat een kleine ‘skip’ knop. In de nieuwe app stel je een persoonlijke feed van onderwerpen die je volgt samen. Je abonneert je op een hoofdonderwerp (bijvoorbeeld: Food) of subonderwerp (bijvoorbeeld: Drinks) en krijgt zo een persoonlijke feed. Video’s offline opslaan kan zonder probleem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Updates: WhatsApp met PDF, Rabobank verbeterd, Vimeo in het nieuw
Sluiten