Updates: WhatsApp met PDF, Rabobank verbeterd, Vimeo in het nieuw

7 reacties


Drie populaire apps hebben een update gekregen. WhatsApp heeft op de achtergrond een nieuwe functie geactiveerd, Rabobank schaaft bij aan zijn fel bekritiseerde app en Vimeo zet met de compleet vernieuwde versie 6.0 van zijn iOS-app in op het ontdekken van video.

WhatsApp verstuurt PDF-documenten

WhatsApp wordt langzaam wat productiever en heeft de functie om PDF-documenten te verzenden geactiveerd. Deze functie was al in de laatste update (2.12.14) aanwezig, maar was server side uitgeschakeld. Kies in het bijlage-menu voor “Deel Document” en selecteer vervolgens een PDF uit een van de met iOS gekoppelde locaties zoals iCloud Drive.

whatsapp-pdf001
Klik/tap voor groter.

Rabobank flexibeler en met 3D Touch

De onlangs vernieuwde Rabo-app krijgt in versie 5.1 ondersteuning voor 3D Touch en van de iPhone 6s (Plus). Dit had blijkbaar voorrang op Touch ID, want ondersteuning voor de vingerafdrukscanner is er nog niet. Verder is er een nieuw inlogscherm en is het nu mogelijk om het rekeningoverzicht als startpagina in te stellen. Tot slot toont het rekeningoverzicht nu ook een scherm met alle geagendeerde opdrachten.

rabo001
Klik/tap voor groter.

Vimeo in het nieuw

YouTube-concurrent Vimeo heeft zijn app in versie 6.0 compleet vernieuwd. De focus ligt op het ontdekken en maken van video. Laat je na het opstarten van de app niet foppen, je hoeft niet in te loggen. Rechtsboven staat een kleine ‘skip’ knop. In de nieuwe app stel je een persoonlijke feed van onderwerpen die je volgt samen. Je abonneert je op een hoofdonderwerp (bijvoorbeeld: Food) of subonderwerp (bijvoorbeeld: Drinks) en krijgt zo een persoonlijke feed. Video’s offline opslaan kan zonder probleem.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Pjotr NL

  Bij mij staat de whatsapp update er niet bij. Wel die andere.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarschijnlijk heb je die WhatsApp-update al gehad een paar dagen geleden. #ouder nieuws.

 • Profielfoto
  Afroman

  Wat houdt banken nou tegen om TouchID te integreren? Bepaalde licenties? Naar mijn weten is in Nederland ING de enige bank die dat ondersteund in zijn app.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Pjotr NL @Schmoo: De update van WhatsApp was er afgelopen zondag al, maar de functie om PDFjes te versturen is vandaag pas aangezet.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Whatsapp is toch wel heel erg traag geworden?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Valt wel mee hier, net nog even twee appjes gestuurd. Ik heb wel geen data in WhatsApp staan, ik chat en als ik klaar ben gaat het gesprek weer weg.

 • Profielfoto
  Jord

  @Afroman Ook bunq ondersteunt touchID