Twitter blijft bij limiet van 140 tekens

2 reacties

Twitter gaat de limiet voor het aantal tekens in een Tweet niet verhogen. CEO Jack Dorsey heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC de geruchten over een verhoging naar 10.000 tekens per Tweet, die eerder dit jaar ontstonden, tegengesproken.

Dorsey gaf een interview over het 10-jarige bestaan van het sociale netwerk. Hij zei dat er veel gaat veranderen, maar dat het aantal tekens 140 blijft. Volgens Dorsey “een goede begrenzing om het bondig te houden.”

De geruchten over een verhoging ontstonden door een Tweet van de CEO zelf. Hij plaatste een screenshot van de Notites-app en zei dat veel mensen dit gebruikten om lange teksten te plaatsen. Het lijkt erop dat Twitter wel met het idee gespeeld heeft, maar besloten heeft bij 140 tekens te blijven. Priveberichten kunnen overigens al enige tijd 10.000 tekens bevatten.

10 jaar Twitter

Twitter zag in 2006 het levenslicht en is inmiddels 10 jaar oud. Het sociale netwerk heeft een roerige tijd achter de rug. Het bedrijf wist de verwachtingen van investeerders niet waar te maken en wisselde van CEO. Dick Costolo werd opgevolgd door terugkerend Twitter-oprichter Jack Dorsey. Onder Jack introduceerde Twitter de laatste tijd nieuwe functies, waaronder een a-synchrone timeline die eerst belangrijke Tweets die je hebt gemist laat zien.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Wat ik wel graag zou willen zien is dat er rekening wordt gehouden met het scrollen naar boven in je timeline vanaf je laatste plek. De app lijkt meer ingericht te zijn om bovenaan te beginnen en dan terug in de tijd te gaan, dat is dus de verkeerde richting op.

  Het zit hem vooral in ‘Toon meer tweets’ die de tweets naar beneden toe laadt waardoor je in feite tussen twee lijsten ongelezen berichten terecht komt.

  Snapt u het nog?

 • Profielfoto
  Edwin

  Tweetbot op OS X doet precies wat je wilt; scroll naar boven vanaf je laatste plek via de spatiebak.